San Francisco

San Francisco Bay Area

Leva & bo i Bay Area

Silicon Valley, välkända universitet & fantastisk natur

San Francisco Bay Area (eller bara Bay Area) kallas området som omger San Francisco-bukten i norra Kalifornien i USA. De tre största städerna är San Jose, San Francisco och Oakland. Men området består också av flera mindre städer och förortsområden och sträcker sig över en stor yta. Totalt har Bay Area närmare 8 miljoner invånare.

I Silicon Valley samlas IT-jättar, riskkapitalister och ingenjörer från hela världen. Bay Area har även två av USAs mest framstående universitet, Stanford University i Palo Alto och University of California i Berkeley.

Bay Area ett av de absolut dyraste ställena att bo på i USA och många lägger större delen av inkomsten på boende. Till skillnad från många andra platser i USA har Bay Area en välutbyggd kollektivtrafik, framförallt i San Francisco. Det innebär att man kan klara sig bra utan bil om man bor inne i stan.

Utomhusaktiviteter är en stor del av mångas liv. När du bor här har du aldrig långt till enastående natur. Du har tillgång till norra Kaliforniens vackra kust med fantastiska stränder, flertalet naturparker och fler vingårdar än du hinner besöka. Och skidbackarna runt Lake Tahoe ligger några timmar bort under vinterhalvåret.

San Francisco och flera områden runt omkring har vad som kallas för mikroklimat. Det innebär att det kan vara stora skillnader i temperaturen mellan olika platser som geografiskt ligger väldigt nära varandra. En tunn jacka eller extra tröja är något som alltid kommer till användning här!

Matvaror, restauranger, konditorier & catering

Emeryville

East Palo Alto

San Francisco

San Carlos/Woodside

Bay Area

San Francisco

San Francisco