Network Menu

Medlemskap

Det finns många anledningar att bli medlem i SWEA San Francisco, se nedan. Intresserad? Gå till vår medlemsansökan!

Rumsförmedling

Besök Sweor och mot en donation av $20-60 så får du rum och frukost. Vi har kontaktpersoner för värdinnor i:

Asien och Africa – Bangkok, Beijing, Singapore, Seoul/Korea, Sydafrika, Tokyo, Tunisien.
Australien – Perth
Europa – Belgien, Budapest, Frankrike: Paris och Rivieran, Holland, Irland, Italien: Milano, Rimmini och Rom, Litauen, London, Moskva, Norge: Oslo och Telemark, Schweiz: Genève och Zürich, Spanien: Madrid, Marbella, Malaga och Mallorca, Sverige: Malmö, Stockholm, Västerås och Örestad/Skåne, Tyskland: Köln/Bonn, Österrike: Wien/Salzburg.
Kanada – Toronto, Vancouver.
Mellanöstern – Israel.
USA – Arizona, Atlanta, Austin, Boston, Chicago, Dallas, Denver, Florida, Hawaii, Houston, Los Angeles, Michigan, Minnesota, New Jersey, New Orleans, New York, North Carolina, Orange County, Philadelphia, San Diego, San Francisco, Santa Barbara, Virginia Beach .

Om du är intresserad av att använda rumsförmedlingen, vänd dig till kontaktpersonen i din lokalförening (San Francisco: Ann Faut, e-mail rumsformedling(Replace this parenthesis with the @ sign)sweasanfrancisco.org eller till din ordförande). Hon kan ge dig namn och adress till kontaktpersonen dit du vill åka, samt information. Rumsförmedlingen är en personlig service mellan Sweor. Hör även av dig till Ann om du är intresserad av att vara värdinna och erbjuda ditt hem via rumsfördelningen. SWEA International och dess lokalföreningar är ej ansvariga för någon del av denna förmedling.

SWEA-Magasinet

SWEA-Magasinet är SWEA San Franciscos medlemstidning som vi ger ut två gånger per år, i maj och november.

SWEA San Francisco’s Bibliotek

Margareta Gottreich var den som startade SWEA:s bibliotek i början av 1980-talet och böckerna var samlade hemma hos Margareta där en grupp också träffades varje månad för att diskutera vad man läst. När Margareta flyttade från Marin blev böckerna hemlösa i många år, men vi närde alltid ett hopp om att få ett samlat bibliotek någonstans.

Möjligheten till ett SWEA-bibliotek kom när Swedish American Hall på Market Street i San Francisco renoverades. Detta tog flera år, men till slut var vårt bibliotek på översta våningen färdigt och bokhyllor inköptes av SWEA. Invigningen skedde den 3 april 2005 och biblioteket har fått namnet “Margareta Gottreichs bibliotek”. Volontärer turas om att hålla det öppet och vi har för närvarande öppet den andra söndagen i varje månad mellan klockan 14.00 och 15.30 (stängt i juli och i december). För dem som letar sig dit har det blivit en trevlig träffpunkt och vi hoppas att fler av våra medlemmar ska upptäcka det.

En del av de äldsta böckerna som fanns i biblioteket har vi gjort oss av med till förmån för nyinköp, både av skönlitteratur och svensk historia. De i Sverige nu så populära deckarförfattarna är också väl representerade.

Om ni har svenska böcker av nyare årgång som ni har läst men inte särskilt vill behålla – tänk gärna på biblioteket. Vi tar tacksamt emot både dem såväl som månads- och veckotidningar. Kontakta gärna någon av bibliotekarierna så kan vi sända ett informationsblad som talar om typen av böcker som vi för närvarande kan ta emot.

Kontakta gebolin(at)aol(dot)com, kseeman(at)pacbell(dot)net eller tjo(at)gruk(dot)net.