San Francisco

Välkommen till SWEA San Francisco!

Vi är en av de största SWEA-avdelningarna i världen. Här i San Francisco Bay Area är vi cirka 350 svensktalande kvinnor som är medlemmar.SWEA San Francisco logotyp

Vi värnar om världsvid vänskap, global kompetens och lokalt stöd. Du kan delta i våra lokala event men du har också en nära kontakt med övriga SWEA-världen. Varje år anordnas ett regionmöte eller världsmöte där du som medlem är välkommen att delta. SWEA erbjuder också många event i form av webbinarier och poddar som har fått väldigt fin kritik.

Vi har ett varierande utbud som passar olika åldrar, intressen och geografiska områden. Våra lokala tjejträffar, fikaträffar, mammaträffar eller hiking-grupper är trevliga sätt att träffa andra svenska kvinnor som bor i ditt område. Vi träffas ungefär en gång per månad i San Francisco, South Bay, East Bay, Peninsulan och North Bay.

LÄS MER OM SWEA INTERNATIONAL

MEDLEMSSKAP

SWEA Professional riktar sig till dig som är intresserad av professionellt nätverkande och för dig som gillar konst och kultur så kanske SWEA Art är för dig? Våra intresseområden är många och vi tror du kommer uppleva mycket glädje genom ditt medlemskap i SWEA.

Vi anordnar en fantastisk julmarknad varje år och även ett härligt midsommarfirande där hela familjen är välkommen. Svenska högtider och traditioner är viktigt för oss och efter många år utomlands så är det något som många uppskattar i allt högre grad.

Är du nyinflyttad? Du har kanske bott här länge men inte haft kontakt med SWEA tidigare? Oavsett din bakgrund så är du hjärtligt välkommen till vår gemenskap. Hör av dig till oss så skickar vi dig vårt senaste nyhetsbrev och berättar mer om vad vi har på gång. Du är självklart välkommen att prova på ett par event, utan att vara medlem, om du vill.

Bli gärna medlem i vår Facebook-grupp och titta runt här på vår hemsida för att lära dig mer om SWEA San Francisco. Titta även in en sväng på SWEA Internationals hemsida (den blå menyraden) så får du en bra bild av vår organisation.

Porträtt av ordförande Birgitta Hilleberg Durrett
Välkommen till SWEA San Francisco!

Birgitta Hilleberg-Durrett
Ordförande
SWEA San Francisco

Kommande aktiviteter

SWEA Internationals 40-årsjubileum

Vår avdelning blir definitivt vad våra medlemmar gör den till. Det finns många sätt att engagera dig i SWEA, både större och mindre uppdrag.

Få av oss har släkt i närheten, men stöd och hjälp finns inom SWEA. SWEA-hjälpen är ett nätverk av Sweor som vid behov stöttar andra Sweor.

Representanter från SWEA och Skandinaviska skolan samt Barbro Osher poserar tillsammans med en stor check

Varje år delar SWEA San Francisco ut donationer och stipendier till individer, projekt och organisationer med svensk anknytning i vårt område.

Tre böcker av svenska författare ligger i en hög

Vårt bibliotek har vanligtvis öppet andra söndagen varje månad. Som SWEA-medlem är du välkommen att låna böcker till både vuxna och barn.

SWEA San Franciscos julmarknad är årets största SWEA-händelse. Den anordnas första lördagen i december varje år.