San Francisco

Välkommen till SWEA San Francisco!

Vi är en av de största SWEA-avdelningarna i världen. SWEA består totalt av 6 000 medlemmar och vi finns över hela världen med ett 70-tal lokala avdelningar. Här i San Francisco Bay Area är vi cirka 350 svensktalande kvinnor som är medlemmar.SWEA San Francisco logotyp

Vi värnar om världsvid vänskap, global kompetens och lokalt stöd. Du kan delta i våra lokala event men du har också en nära kontakt med övriga SWEA-världen. Varje år anordnas ett regionmöte eller världsmöte där du som medlem är välkommen att delta. SWEA erbjuder också många event i form av webbinarier och poddar som har fått väldigt fin kritik.

Vi har ett varierande utbud som passar olika åldrar, intressen och geografiska områden. Våra lokala tjejträffar, fikaträffar eller hiking-grupper är trevliga sätt att träffa andra svenska kvinnor som bor i ditt område. Vi träffas ungefär en gång per månad i San Francisco, South Bay, East Bay, Peninsulan, Marin och Alameda.

Det finns också mammagrupper lite överallt för våra svensktalande mammor och barn.

SWEA Professional riktar sig till dig som är intresserad av professionellt nätverkande och för dig som gillar konst och kultur så kanske SWEA Art är för dig? Våra intresseområden är många och vi tror du kommer uppleva mycket glädje genom ditt medlemskap i SWEA.

Vi anordnar en fantastisk julmarknad varje år och även ett härligt midsommarfirande där hela familjen är välkommen. Svenska högtider och traditioner är viktigt för oss och efter många år utomlands så är det något som många uppskattar i allt högre grad.

Är du nyinflyttad? Du har kanske bott här länge men inte haft kontakt med SWEA tidigare? Oavsett din bakgrund så är du hjärtligt välkommen till vår gemenskap. Hör av dig till oss så skickar vi dig vårt senaste nyhetsbrev och berättar mer om vad vi har på gång. Du är självklart välkommen att prova på ett par event, utan att vara medlem, om du vill.

Bli gärna medlem i vår Facebook-grupp och titta runt här på vår hemsida för att lära dig mer om SWEA San Francisco. Titta även in en sväng på SWEA Internationals hemsida (den blå menyraden) så får du en bra bild av vår organisation.


Välkommen till SWEA San Francisco!

Cecilia Hägglund
Ordförande
SWEA San Francisco

Kommande aktiviteter

09

februari

12

februari

15

februari

21

februari

22

februari

23

februari

26

februari

01

mars

02

mars

05

mars

12

mars

15

mars

22

mars

29

mars

05

april

09

april

12

april

16

april

26

april

03

maj

14

maj

17

maj

24

maj

31

maj

07

juni

11

juni

21

juni

28

juni

05

juli

09

juli

12

juli

02

augusti

09

augusti

13

augusti

06

september

10

september

13

september

04

oktober

08

oktober

11

oktober

01

november

08

november

12

november

06

december

10

december

13

december

SWEA Internationals 40-årsjubileum

Vår avdelning blir definitivt vad våra medlemmar gör den till. Det finns många sätt att engagera dig i SWEA, både större och mindre uppdrag.

Få av oss har släkt i närheten, men stöd och hjälp finns inom SWEA. SWEA-hjälpen är ett nätverk av Sweor som vid behov stöttar andra Sweor.

Representanter från SWEA och Skandinaviska skolan samt Barbro Osher poserar tillsammans med en stor check

Varje år delar SWEA San Francisco ut donationer och stipendier till individer, projekt och organisationer med svensk anknytning i vårt område.

Tre böcker av svenska författare ligger i en hög

Vårt bibliotek har vanligtvis öppet andra söndagen varje månad. Som SWEA-medlem är du välkommen att låna böcker till både vuxna och barn.

SWEA San Franciscos julmarknad är årets största SWEA-händelse. Den anordnas första lördagen i december varje år.