Porträtt av Barbro Johannesson

Silverskeden 2022

SWEA San Francisco har i många år delat ut en silversked som en hedersutmärkelse till en Swea som alltid ställer upp och gör mycket för vår organisation, erbjuder sina tjänster och som varit en en aktiv medlem i SWEA San Francisco under många år. I år beslutade styrelsen att dela ut utmärkelsen till en Swea som arbetat i det tysta i många många år – alltid med ett glatt leende på läpparna: Barbro Johannesson.

Barbro har bakat otaliga bullar till årsmöten, julmarknadsmöten, bokklubbsträffar och julmarknadens bakbord. Hon har haft hand om SWEAs bibliotek i många år och varit en drivande kraft bakom julmarknadens antikvariat sedan 2006. Hon expanderade antikvariatet och såg till att vi alltid hade ett fantastiskt utbud av böcker och tidningar, vilka var lagrade i hennes garage under många, många år innan vi fick mer containrar. Hon har bokstavligen burit ett tungt lass!

I en motivering skrev en Swea: ”För väldigt många år av outtröttligt arbete med bibliotek, bokklubb och julmarknadens antikvariat.” En bra summering av vad Barbro har givit oss under många år!

Själva utmärkelsen, den fina silverskeden, delades ut på SWEA San Franciscos 40-årsfest den 2 oktober 2022 där Barbro tackade genom ett email, då hon har flyttat hem till Sverige och inte kunde närvara.

Barbro låter hälsa:
Ett varmt tack till SWEA San Francisco för den fina utmärkelsen och till er alla som föreslagit mig. Jag känner mig verkligen hedrad och uppskattad.

Grattis Barbro!