Minnen från våren 2023

Publicerad 31 maj 2023

Vi fick en ovanligt regnig inledning på året och flera av våra event i januari sköts upp. Men därefter har vi haft en händelserik vår. När vi nu tittar tillbaka ser vi en härlig blandning av olika event och träffar runt om i hela Bay Area. Vi har gjort väldigt mycket roligt tillsammans!

Årsmöte


SWEA San Franciscos årsmöte 2023 hölls den 26 februari på Basque Cultural Center i South San Francisco. Årsmötet är både ett trevligt socialt event och en viktig årlig sammankomst, eftersom medlemmarna samlas för att få inblick i avdelningens verksamhet, och ge sitt godkännande kring exempelvis budget och inkommande revisionskommitté. Här kan du läsa mer om vårt årsmöte 2023.

SWEA Professional


Företagsbesök på Salesforce, 16 februari
Årets första SWEA Professional-träff blev ett toppenevent på hög höjd! Vi fick besöka Fiffi Safa och Sofia Svensk i Salesforce Tower och höra hur det är att arbeta i detta stora företag.


Om AI med Eva Nahari på DNX Venturs, 4 april
Eva Nahari delade med sig av sina erfarenheter och insikter kring artificiell intelligens (AI) och dess utveckling. Ämnet är högaktuellt och berör oss alla oavsett yrke och situation. Frågorna och funderingarna under kvällen var många.

SWEA Professional USA virtuellt möte, 2 maj
I början på maj anordnades det första gemensamma SWEA Professional-eventet för alla i USA. Vi fick lyssna till en panel med erfarna kvinnor kring karriärsutveckling, löneförhandling och skillnader mellan arbetsmarknaden i Sverige och USA.

Påskfirande x 3


Rossmoor, Walnut Creek, 26 mars
Påskfest med en god buffé av påskmat och påsktårta.


Temelec Hall, Sonoma, 1 april
Ett gäng med Sweor (och några män) bidrog med påskmat och blommor till denna härliga påsklunch.


Golden Gate Park, San Francisco, 8 april
Både stora och små påskkärringar firade påsk i parken med påskmat, äggjakt och pyssel.

Kimonobrunch x 2


Det har anordnats två stycken kimonobruncher under våren en i mars hemma hos Ursula Hultqvist i Saratoga och en i maj hemma hos Nikki Knight i Mill Valley. Båda gångerna har Andrea Tegstam visat vackra kimonos från Japan och berättar om klädplaggets historia.

IKEA-träffar


Traditionen med att träffas på IKEA den första onsdagen varje månad fortsätter starkt. På varuhuset i East Palo Alto ses vi för lunch och i Emeryville träffas vi klockan elva för fika.

Nya medlemslunchen


På ”nya medlemslunchen” 22 april fick vi möjligheten att välkomna några av alla våra nya medlemmar. Det blev en väldigt trevlig dag med god mat, mycket prat och många skratt. Läs mer om dagen här.

ValborgsfirandeSWEA firade Valborgsmässoafton tillsammans med Svenska Klubben. Swean Therese Brewitz och hennes band stod för härlig underhållning och kvällen avslutades med dans till musik av ABBA, Monica Zetterlund och Cornelis Wreswijk.

SF Decorator ShowcaseI slutet på maj besökte vi SF Decorator Showcase och fick en intressant guidning i det nyrenoverade huset. Efteråt åt vi medhavd lunch i Inger Vidas trädgård väggivägg.

Vandringar


Onsdagsvandringar

Varje onsdagsförmiddag vandras det någonstans i South Bay/Peninsulan.


Promenad och lunch i Benicia, 16 mars

Ett gäng Sweor avnjöt god lunch på Sailor Jack’s efter härlig, solig promenad utefter vattnet i Benicia.Hike Mt Diablo, 13 maj
I varmt väder hikade ett starkt gäng 8 miles och 1649 feet på Mt Diablo bland bäckar, grönska och vårblommor.

Ett par löparskor tillsammans med en pokal och en svensk flagga
Steg för hälsa

Just nu pågår tävlingen Steg för hälsa där SWEA San Francisco utmanar alla SWEA-avdelningar i en stegtävling. Kika gärna in i Facebookgruppen ”Steg för hälsa – SWEA” för att se härliga bilder när Sweor världen över samlar steg.

 

Utöver aktiviteterna ovan har vi även fortsatt med bokklubbar, fikaträffar, tjejträffar, biblioteket och andra regelbundna träffar. Under sommaren brukar aktiviteterna minska för att sedan ta fart igen till hösten. Vi ser fram emot att se er på något av våra event snart igen!

Har du en idé för en aktivitet? Hör av dig till sanfrancisco.program@swea.org

 

Foto: Cecilia Hägglund, Andrea Tegstam, Charlotte Ferrey, Madeleine Eketorp, Jeannette Jannerman Perkins, Ursula Hultqvist, Cecilia Mases, Carin Coleridge, Sassa Oznowicz.