Silverskeden 2023

Publicerad: 29 februari 2024

SWEA San Francisco har i många år delat ut en silversked som en hedersutmärkelse till en Swea som alltid ställer upp och gör mycket för vår organisation, erbjuder sina tjänster och som varit en en aktiv medlem i SWEA San Francisco under många år. I år (för 2023) beslutade styrelsen att dela ut utmärkelsen till inte mindre än två värdiga silverskedsmottagare! De tilldelades sina silverskedar under årsmötet.

Stort grattis till Inger Vida och Barbro Sandberg och tack för allt ni har gjort och fortfarande gör för SWEA San Francisco.

Inger Vida

Inger Vida är stilig, moderiktig, kvicktänkt, generös, snäll, omtänksam.

Med öppna armar och en varm atmosfär välkomnar hon oss alla till sitt hem, där vi delar glädje, gemenskap och minnen som kommer att vara kvar för evigt. Ingers generositet och gästfrihet är en gåva för oss alla, och hennes hem blir en oas av lycka och samhörighet för alla som går igenom dess dörrar. För varje tillfälle hon öppnar sitt hem, skapar hon en plats där vänskapar föds och band knyts starkare.

Vi har fått uppleva jazz- och cabaretsångerskan ”Vismaya” Ingrid Hagelbergs talanger i Ingers hem, vid foten av den majestätiska Golden Gate-bron. Att förena konstnärlig talang med en sådan vacker miljö skapar en upplevelse som är både magisk och minnesvärd.

Inger kommer ofta med ideer om fina saker Sweorna kan göra, som att till exempel gå på rundvisning i nyrenoverade hus, gå på konstmuseer, gärna med kulturella teman och konst. Hon var SWEA San Franciscos ordförande 1996.

Med sitt varma leende har hon välkomnat tusentals besökare till vår älskade julmarknad. Även när entreen svämmar över av människor, förblir hon lugn och behåller sitt coola sinne. Inger har haft titeln som julmarknadsgeneral och hennes bidrag till julmarknaden är ovärderligt.

Inger sprider svensk kultur med stolthet och glädje. I sin vackra folkdräkt strålar hon på julmarknaden och vid kyrkkaffet, en symbol för tradition och gemenskap. Som en aktiv medlem ställer hon alltid upp, hon hjälper till med kaffe, bakar kakor och tar sig an uppgifter utan att tveka. Ingers dedikation och generositet är en inspiration för oss alla, och hennes närvaro gör varje tillfälle mer fyllt av värme och gemenskap.

Barbro Sandberg

Barbro Sandberg, en lysande stjärna inom vår svenska kretsar. Från dag ett har hon varit en viktig del av SWEA San Francisco. Hon var med i styrelsen omkring 1999. Där hon var aktiv i programkommittén och är speciellt duktig med dukning, blommor och placering. Hon ser till att gästerna blir välkomnade och känner sig bekväma.

Julmarknaden har hon alltid ägnat sig till 100%. Hon jobbar intensivt både på fredagen med att sätta upp och under lördagen med försäljning och nedpackning. Det är bara de sista två åren som hon inte kunnat hjälpa till. I Peninsulans pysselgrupp har hon varit en aktiv medlem i minst 25 år. Där är hon en stark och betydelsefull del och hon bidrar med nya ideer. Tillsammans med Britta Rosenthal var hon gruppledare for presentbordet i många, många år.

Barbro tycker det är roligt att komma till SWEAs program och kommer ofta till IKEA-träffarna på Peninsulan. Barbro har hjärtat fyllt av ömhet och värme. Hon är omtänksam om sina SWEA-systrar och kommer ihåg födelsedagar och ger uppmuntran när det behövs.

 

Foto: Emilia Sandolf