Steg för Hälsa

Startskottet för höstens stegtävling går fredag morgon den 10:e november och målsnöret når vi söndag kväll den 20:e november.

Vi kör samma regler som i våras och ser fram emot alla härliga bilder från jordens alla hörn på vår Facebooksida Steg för Hälsa – SWEA.

Vi har tre tävlingskategorier – senior 75+, epikuré och aktiv.

Senior 75+ är för dig som är 75 eller fyller 75 år innan sista tävlingsdagen. Seniorkategorin har ett max på 5000 steg per dag. Om du tävlar i den här klassen och råkar gå fler steg en dag så kommer endast 5 000 steg att räknas för den dagen.

Epikuré är för er som inte brukar gå mer än 10 000 steg per dag. Om du tävlar i den här klassen och råkar gå fler steg en dag så kommer endast 10 000 steg att räknas för den dagen.

Aktiv är kategorin utan max antal steg per dag.

Det är medeltalet av alla steg tagna i respektive kategori som blir avdelningens resultat.

Anmäl dig till Lisa Carlsson, vår lagledare för SWEA SF: stagtavlingsf@gmail.com.

Startskottet går på morgonen, fredagen den 10:e november (din lokala tid) och vi går alla i mål på kvällen, söndagen din lokal tid. Alla steg du tar räknas, inte bara de du tar när du är ute på promenad eller springer en joggingrunda. Ha på dig din ”smart watch”, telefon eller stegräknare hela tiden så du får med dagens alla steg. Parkera bilen lite längre bort och ta ett extra varv med dammsugaren – alla steg räknas!