Två barn som leker med påskägg

Påskpyssel och äggjakt i Sunnyvale

Publicerad: 13 maj 2022

På skärtorsdagen var vi ett gäng mammor och barn som möttes i Ortega Park i Sunnyvale för att fira svensk påsk. Även en morfar och en farmor dök upp! Det bjöds på smaskiga kakor, påskpynt och pyssel samt en och annan påskkärring.

Alla tog med sig ett antal ”amerikanska ägg” fyllda med godsaker och/eller leksaker. På grund av både otydlighet i mitt mejlutskick och allas fria tolkning blev det kanske nåååågra fler ägg än planerat, men vad gör väl det. Kontentan var att morfar Jens hade fullt sjå med att gömma äggen och alla barn fick både leksaker och godis i överflöd. Åldrarna var spridda och det var så fint att se sexåringarna leka med två- och treåringarna. De yngre barnen fick ett litet försprång under äggjakten, till de äldre barnens prövade tålamod.

Vi började dock förmiddagen med att bara prata, pyssla, äta, leka och hänga. Till min fasa såg vädret ut att bli ganska dåligt så i lite lätt panik dagen innan erbjöd jag klubbhuset där jag bor. Ingen annan var särskilt bekymrad. ”Äntligen får vi användning av våra regnkläder” löd en hurtigt enig mammakår.

Sagt och gjort – pyssel, påskris, finaste påskduken och mat packades in i bilen till tonerna av regntunga skyar. Vi fick kanske inte något hällregn men för er som känner till Ortega finns där en splash-pad. Mamma-Anna sammanfattade träffsäkert senare under eftermiddagen: ”Det var ju tur att det fanns en vattenlekplats i parken så att alla medsläpade regnkläder verkligen fick användas i alla fall”. Ja, humöret var på topp hos alla närvarande!

Vi hoppas att vi nästa år ska kunna hålla detta event på påskaftonen eller påskdagen så att fler har möjlighet att vara med. Det enkla svaret till varför det inte gick i år var att jag som anordnade inte kunde under helgen. Den var redan fullbokad med äggskattjakt, lammiddag(-ar) och det kanske mindre svenskbetonade: poolhäng. Hojta till om ni vill ni hjälpa till nästa år så fixar, förbereder och planerar vi tillsammans!

Påskutklädd kvinna med barn

Med det sagt vill jag tacka för den stora uppskattning jag fått! Att beställa pyssel på Amazon, bestämma park/tid/dag, mejla ut i SWEAs nyhetsbrev samt informera på SWEAs Facebookgrupp tog verkligen inte mer än några minuter, men glädjen över att samlas bär vi med oss till nästa påsk!

Det finns tre, högst informella, Messenger-trådar i rullning för oss mammor med yngre barn. Säg till om du vill vara med i någon/några av dem:

  • Helgparkträffar, kontakta madeleine.eketorp@gmail.com
  • Parkträffsbabbel, kontakta madeleine.eketorp@gmail.com
  • Parkträffar, kontakta fanny.krantz@gmail.com

Text & Foto: Madeleine Eketorp