En anteckningsbok med en penna

Lär känna 2023 års styrelse

Porträtt av Charlotte Ferrey

ORDFÖRANDE
Charlotte Ferrey

Kommer från? Stockholm där jag bodde på Södermalm.

Bor nu? Berkeley och tidvis i Napa.

Sysslar med? Volontärarbete i ett antal föreningar, fyra barn, sex barnbarn, körsång, trädgårdsarbete, matlagning och det allra senaste, vinetikettklistring håller mig sysselsatt.

Har gjort inom SWEA? Tidigare styrelsemedlem (program). Kommittéer: VAME regionmöte i SF 2014, SWEA SF 35-årsjubileum, SWEA Int. 40-årsjubileum i Napa, SWEA SFs 40-årsjubileum, lutfisk-kommittén. Julmarknaden: Dekorationer, presentbord samt gruppledare för matbordet ett antal år. Sedan hjälpt med matlagning och blommor till många SWEA-event under årens lopp.

Bäst med SWEA? Gemenskapen. Att på ett lätt sätt kunna knyta bekantskap med svenskor, både äldre samt yngre och nyinflyttade.

Kul att veta om dig? Min bror och jag turnerade 1964 i sju veckor i Michigan och New York med en ungdomskör och folkdanslag. Sedan dansade jag i Svenska folkdansens vänner (SFV). 1971 hade jag precis låtit sy en egen folkdräkt, när jag träffade en amerikansk helikopterpilot i en släplift i Schweiz. Vi gifte oss 1972 och flyttade till Berkeley. Folkdräkten blev hängande i min garderob i 16 år tills den fick nytt liv när jag gick med i SWEA. På våren 1981 blev jag tillfrågad om jag ville vara med i den då påtänkta SWEA SF. Jag hade redan två barn, var i sängläge medan jag väntade tvillingar, så jag gick inte med i SWEA förrän 1988.

 

Lisa Carlsson

VICE ORDFÖRANDE
Lisa Carlsson

Kommer från? Trelleborg.

Bor nu? Palo Alto.

Sysslar med? Är mamma till 2 pojkar, matte till en rescuehund och jobbar som koordinator för en au pair-organisation.

Har gjort inom SWEA? Jag har varit aktiv i SWEA sedan jag flyttade hit för 13 år sedan. Jag har varit ansvarig för mammagruppen, styrt upp fiskdammen på julmarknaden, suttit med i nomineringskommittén, är idag Julmarknadsgeneral sedan några år och har även tidigare hunnit med fyra år i programkommittén.

Bäst med SWEA? En inkörsport till mitt rika sociala liv här i Bay Area.

Kul att veta om dig? Min stora passion är att möta människor. Har ett drömjobb som berikar mig med möten med unga vuxna från hela världen. Om jag har en minut över spenderas den gärna med en promenad med min hund eller med härliga vänner på en hike eller på tennisbanan.

 

Porträtt av Charlotte Jurehn-Lewis

KASSÖR
Charlotte Jurehn-Lewis

Kommer från? Jakobsberg, norr om Stockholm.

Bor nu? Cloverdale, Sonoma county.

Sysslar med? Redovisning.

Har gjort inom SWEA? Julmarknaden och har deltagit i många trevliga tjejträffar.

Bäst med SWEA? Att kunna ha lite av Sverige och svenska traditioner här med.

Kul att veta om dig? Jag har tränat yoga i 30 år. Har varit gift i nästan 30 år och vi har en 25-årig dotter. Hajkar mycket med hund och trevliga vänner. Reser till Sverige så ofta jag kan.

 

Gun Bolin

SEKRETERARE
Gun Bolin

Kommer från? Stockholm.

Bor nu? Orinda.

Sysslar med? Slutade yrkesarbeta för många år sedan, och njuter nu av olika fritidsaktiviteter, reser mycket och är aktiv inom SWEA på flera vis.

Har gjort inom SWEA? Har varit med i styrelsen i flera omgångar än de flesta, mest som sekreterare men också som ordförande i några år. Dessutom var jag julmarknadsgeneral i flera år och är nuförtiden fortfarande en del av julmarknadskommittén. Och är delaktiv i ansvaret för SWEAs bibliotek, fixar bokinköp i Sverige och gillar starkt våra bokklubbar.

Bäst med SWEA? Värdesätter gemenskapen med andra svenskor, att få prata svenska och byta tankar med andra med liknande bakgrund samt ta del av det trevliga utbudet av program.

Kul att veta om dig? Tycker mycket om att resa till olika delar av världen, och inte minst vårt kära lilla Sverige, där jag har Uppsala som bas. Värdesätter umgänget med andra svenskor i Bay Area. Och mumsar gärna på en god kanel- eller kardemummabulle till eftermiddagskaffet.

 

Porträtt av Pernilla Jansdotter

PROGRAM
Pernilla Jansdotter

Kommer från? Uppväxt utanför Borgholm på Öland, men bodde i Stockholm innan flytten till Kalifornien.

Bor nu? San Francisco.

Sysslar med? Har jobbat med marknadsföring. Fick nyligen green card och arbetstillstånd så just nu är jag arbetssökande.

Har gjort inom SWEA? Är med i programgruppen och anordnar tjejträffar i SF, har skrivit flertalet texter till Sweabloggen och uppdaterar webbsidan och Instagram.

Bäst med SWEA? Att man får ett nätverk med kvinnor i alla åldrar som har oerhört mycket erfarenhet att dela med sig av. Plus gemenskapen att umgås med andra i liknande situation.

Kul att veta om dig? Min farfar var bonde och jag är uppväxt på landet bland massa olika djur. Jag, min syster och våra grannar hade tillsammans över 20 kaniner – men jag har tyvärr inget husdjur idag. Jag gillar att upptäcka nya platser och att äta gott.

 

PROGRAM
Sassa Oznowicz

Kommer från? Täby (utanför Stockholm), flyttade hit 1979.

Bor nu? Clayton (East Bay).

Sysslar med? Egenföretagare tillsammans med min make. Är licensierad mäklare och Enrolled Agent med IRS och hanterar bokföring, skattedeklarationer, finanser och investeringar för familjens verksamheter.

Har gjort inom SWEA? Jag var med i styrelsen under 90-talet som ledamot och sekreterare, och under flera år varit aktiv med julmarknaden (Lucia, Vita Renbordet, och Matbordet). De senaste två åren i styrelsen har jag varit delansvarig för SWEAs hemsida, planerat olika SWEA-vandringar, och var medlem i 40års-festkommittén.

Bäst med SWEA? Min familj älskar SWEA och många av barnen har varit aktiva med mig under åren och hjälpt till med allt möjligt. Svenska språket, traditionerna och kulturen har aldrig varit långt borta för mig och familjen tack vare SWEA.

Kul att veta om dig? Jag har sex vuxna barn och 12 barnbarn. Jag älskar att idrotta utomhus, göra upptäcktsfärder med en kamera, pyssla med hus och trädgård, och ser fram emot varje sommar i Stockholms skärgård.

 

Jeannette Jannerman Perkins

PROGRAM
Jeannette Jannerman Perkins

Kommer från? Arboga/Köping.

Bor nu? Santa Rosa.

Sysslar med? Fastighetsmäklare.

Hur länge medlem? Sedan 2020.

Har gjort inom SWEA? Anordnat Yoga & Vin-event i Sonoma County och är ansvarig för tjejträffar i North Bay.

Bäst med SWEA? Att få träffa andra trevliga svenskor, nätverka och hålla kulturen vid liv samt att prata svenska.

Kul att veta om dig? Träffade min amerikanska man 1996 i Thailand men valde att inte bo i USA när barnen var små. Har varit i den globala företagsvärlden, Airline Revenue Management i 20 år innan jag flyttade hit 2015 och sadlade om till mäklare.

 

Porträtt av Isabell Rondslätt

PROGRAM
Isabell Rondslätt

Kommer från? Uppvuxen i en liten by i Ale kommun, ca 35 km nordost om Göteborg (”följ Göta Älv i 3 mil och sväng höger in i skogen” för att vara exakt!).

Bor nu? San Francisco.

Sysslar med? Användarinsikter och produktsupport, Google.

Har gjort inom SWEA? Ny medlem – har deltagit på tjejträffar.

Bäst med SWEA? Gemenskapen och medlemmar i alla åldrar, och möjligheten att få lite av ”hemma” borta – svensk kultur, traditioner och språket.

Kul att veta om dig? Har bott utanför Sverige i 16 år och flyttade till San Francisco från NY i augusti. Fritiden spenderas just nu till stor del med att läsa/sjunga/leka allt som har med Pippi att göra tack vare min 3-åriga dotter 🙂 Älskar hästar och tar tacksamt emot tips på möjligheter till lektioner (och ponnyridning för barn) i Bay Area!