En anteckningsbok med en penna

Lär känna 2022 års styrelse

 

Ordförande
Cecilia Hägglund

Kommer från? Född i Göteborg, men bodde i Stockholms-trakten strax över 10 år innan vi flyttade till Kalifornien.

Bor nu? Dublin.

Sysslar med? Tar hand om familjen och engagerar mig i diverse olika projekt som verkar roliga.

Hur länge medlem? De första åren vi bodde här (flyttade hit 2011) var jag medlem lite till och från. Sedan blev jag plötsligt sugen på att engagera mig lite mer och blev då invald i styrelsen.

Har gjort inom SWEA? Förutom att sitta i styrelsen så har jag hjälpt till med julmarknaden några år, fast bara som volontär/gruppledare.

Bäst med SWEA? Att kunna flytta till ett helt nytt land och omedelbart få kontakt med och hjälp från andra kvinnor som gått igenom en liknande process.

Kul att veta om dig/kul att göra? Jag går gärna på långa promenader och tränar både hemma i vardagsrummet samt på tennisklubben. För inte så länge sedan hittade jag äntligen en dansklass för vuxna som jag nu går. Jag är ju verkligen inte bra, men det är så underbart kul!

 

Lisa Carlsson

Vice Ordförande
Lisa Carlsson

Kommer från? Trelleborg.

Bor nu? Palo Alto.

Sysslar med? Är mamma till 2 pojkar, matte till en rescuehund och jobbar som koordinator för en au pair-organisation.

Hur länge medlem? Sedan 2009.

Har gjort inom SWEA? Jag har varit aktiv i SWEA sedan jag flyttade hit för 12 år sedan. Jag har varit ansvarig för mammagruppen, styrt upp fiskdammen på julmarknaden, suttit med i nomineringskommittén, är idag Julmarknadsgeneral sedan några år och har även tidigare hunnit med fyra år i programkommittén.

Bäst med SWEA? En inkörsport till mitt rika sociala liv här i Bay Area.

Kul att veta om dig/kul att göra? Min stora passion är att möta människor. Har ett drömjobb som berikar mig med möten med unga vuxna från hela världen. Om jag har en minut över spenderas den gärna med en promenad med min hund eller med härliga vänner på en hike eller på tennisbanan.

 

Kristin Klingwall

Kassör
Kristin Klingvall

Kommer från? Gislaved.

Bor nu? Redwood City.

Sysslar med? Jag är Controller på San Francisco Ballet sedan maj 2017 och var innan dess Controller på California Academy of Sciences i 8 år.

Hur länge medlem? Sedan 2016.

Har gjort inom SWEA? Jag har varit medlem i sex år och har hunnit med SWEA Professional Peninsula-möten och en SWEA-vandring till Ano Nuevo. Jobbar i banken på julmarknaden.

Bäst med SWEA? Att få förnya mina svenska rötter och prata svenska regelbundet. Alla Sweor och gemenskapen. Julmarknaden är också fantastisk!

Kul att veta om dig/kul att göra? Jag kom till USA som Au Pair och när jag fått grönt kort blev jag flygvärdinna med PanAm i ca 6 månader (det var för kallt i New York!). Trivs utmärkt med att jobba med ideella organisationer och på fritiden tycker jag om att vandra, resa, laga och äta god mat.

 

Gun Bolin

Sekreterare
Gun Bolin

Kommer från? Stockholm.

Bor nu? Orinda.

Sysslar med? Slutade yrkesarbeta för många år sedan, och njuter nu av olika fritidsaktiviteter, reser mycket och är aktiv inom SWEA på flera vis.

Hur länge medlem? Omkring 2001, tror jag.

Har gjort inom SWEA? Har varit med i styrelsen i flera omgångar än de flesta, mest som sekreterare men också som ordförande i några år. Dessutom var jag julmarknadsgeneral i flera år och är nuförtiden fortfarande en del av julmarknadskommittén. Och är delaktiv i ansvaret för SWEAs bibliotek, fixar bokinköp i Sverige och gillar starkt våra bokklubbar.

Bäst med SWEA? Värdesätter gemenskapen med andra svenskor, att få prata svenska och byta tankar med andra med liknande bakgrund samt ta del av det trevliga utbudet av program.

Kul att veta om dig/kul att göra? Tycker mycket om att resa till olika delar av världen, och inte minst vårt kära lilla Sverige, där jag har Uppsala som bas. Värdesätter umgänget med andra svenskor i Bay Area. Och mumsar gärna på en god kanel- eller kardemummabulle till eftermiddagskaffet.

 

Pernilla Jansdotter

Program
Pernilla Jansdotter

Kommer från? Uppväxt utanför Borgholm på Öland, men bodde i Stockholm innan flytten till Kalifornien.

Bor nu? Har flyttat runt en del under pandemin men kommer att landa i San Francisco i början av 2022.

Sysslar med? Pluggar just nu på distans. Har tidigare jobbat inom marknadsföring.

Hur länge medlem? Sedan 2020.

Har gjort inom SWEA? Är med i programgruppen, har skrivit flertalet texter till Sweabloggen SF och uppdaterar webbsidan och Instagram.

Bäst med SWEA? Att man får ett nätverk med kvinnor i alla åldrar som har oerhört mycket erfarenhet att dela med sig av. Plus gemenskapen att umgås med andra i liknande situation.

Kul att veta om dig/kul att göra? Min farfar var bonde och jag är uppväxt på landet bland massa olika djur. Jag, min syster och våra grannar hade tillsammans över 20 kaniner – men jag har tyvärr inget husdjur idag. Jag gillar att upptäcka nya platser och att äta gott. Försöker yoga varje vardag och tycker om att gå långa promenader.

 

Program
Natasa Pahlm

Kommer från? Halmstad och Västerås.

Bor nu? Palo Alto.

Sysslar med? Arbetar på en innovationsmyndighet, innan dess arbetat som egen konsult och på flera industribolag som projektledare. Är också partner och styrelseledamot i ett investeringsbolag bestående av affärsänglar.

Hur länge medlem? Ny medlem.

Har gjort inom SWEA? Är ny inom SWEA och ser fram emot att bli engagerad.

Bäst med SWEA? Gemenskap och nätverk, blir väldigt inspirerad av alla fantastiska kvinnor och deras livsresor.

Kul att veta om dig/kul att göra? Har två tonårsbarn, gilla att hitta på saker och att resa med familjen. Just nu gör jag mycket yoga, simmar och är intresserad av hälsosam mat och leverne.

 

Program
Sassa Oznowicz

Kommer från? Stockholm, flyttade hit 1979.

Bor nu? Clayton.

Sysslar med? Egenföretagare tillsammans med min make. Är licensierad mäklare och så kallad enrolled agent och hanterar bokföring, skattedeklarationer, finanser och investeringar för familjen.

Hur länge medlem?
 Oj, från någongång på 80-talet…

Har gjort inom SWEA? Har tidigare suttit i styrelsen under 90-talet som ledamot och sekreterare och även hjälpt till med julmarknad under många år; med matbordet, Lucia, och Vita Renbordet. Är webbansvarig sedan ett år tillbaka.

Bäst med SWEA? Kunna bibehålla allt som är svenskt och dela det med familjen. Mina vuxna barn älskar SWEA och har alla varit aktiva med mig och hjälpt med allt möjligt.

Kul att veta om dig/kul att göra? Jag har sex vuxna barn och 12 barnbarn som jag normalt spenderar mycket tid med. Längtar tillbaka till ett normalt liv utan Covid… Jag är teknikdriven och tycker därför det är kul att arbeta med SWEAs hemsida. På fritiden älskar jag i princip alla sportaktiviteter utomhus, sommar som vinter, fotografi, sticka/virka/sy, trädgården, resa och äventyr med nya upplevelser.

 

Jeannette Jannerman Perkins

Program
Jeannette Jannerman Perkins

Kommer från? Arboga/Köping.

Bor nu? Santa Rosa.

Sysslar med? Fastighetsmäklare.

Hur länge medlem? Sedan 2020.

Har gjort inom SWEA? Anordnat Yoga & Vin-event i Sonoma County och är ansvarig för tjejträffar i North Bay.

Bäst med SWEA? Att få träffa andra trevliga svenskor, nätverka och hålla kulturen vid liv samt att prata svenska.

Kul att veta om dig/kul att göra? Träffade min amerikanska man 1996 i Thailand men valde att inte bo i USA när barnen var små. Har varit i den globala företagsvärlden, Airline Revenue Management i 20 år innan jag flyttade hit 2015 och sadlade om till mäklare.

Andrea Tegstam

 

Program
Andrea Tegstam

Kommer från? Kungsbacka, strax söder om Göteborg.

Bor nu? I Santa Rosa, Sonoma Wine Country.

Sysslar med? Executive recruiter/head hunter – jobbar med startups inom Tech, Life Sciences of HealthCare. Hjälper även nordiska företag att hitta nyckelpersonal på amerikanska marknaden.

Hur länge medlem? Av och till sedan 2015 (även kort stund i SWEA Tokyo, Japan 2009).

Har gjort inom SWEA? Enstaka bidrag till SWEA-magasinet, Nordic Women in Tech-volontär, har lett Zoom-yoga för SWEA under pandemin och på våra besök hos West Wines och Katarina Bonde.

Bäst med SWEA? Jag uppskattar verkligen SWEA San Francisco som är en så stor förening/community och kan erbjuda allt från sociala möten och stöd, svensk kultur och även självutveckling, SWEA Professional etcetera – allt på svenska.

Kul att veta om dig/kul att göra? Utbildade mig till yogainstruktör 2019 och gillar att undervisa och lära mig mer (i mån av tid). Bodde 10 år i Japan och älskar japanskt konsthantverk; främst kimono och textilier som jag har mycket av. Bodde även 5 år i Spanien innan vi flyttade till Kalifornien 2015.

 

Program
Jessica Robson

Kommer från? Kombination av Järvsö + Newport Beach.

Bor nu? Pacifica.

Sysslar med? Program Manager på Robinhood.

Hur länge medlem? Sedan 2020.

Har gjort inom SWEA? Jag har varit en del av programgruppen och julmarknadskommittén under det senaste året – där jag har hjälpt till med hiker, tjejträffar, höstmiddagen och varit ansvarig för vita renbordet vid julmarknaden. Jag har också hunnit skriva några blogginlägg!

Bäst med SWEA? Jag ser fram emot gemenskapen inom SWEA, speciellt över dom kommande åren där min amerikanska man och jag bildar familj och får lära känna andra multikulturella familjer. Men om man pratar event, så är det helt klart julmarknaden – jag växte upp med att gå på Costa Mesas julmarknad varje år, och förra året var första gången på San Franciscos… så mysigt!

Kul att veta om dig/kul att göra? Älskar att resa och älskar motion! Jag växte upp med en mamma som jobbade för SAS, så har rest mycket sedan start. Jag var sjukampare på college-nivå – vanligtvis kan ni hitta mig på Orange Theory nästan varje dag.

 

Program
Maria Mårtensson

Kommer från? Stockholm.

Bor nu? Palo Alto.

Sysslar med? Tar hand om min familj, vandrar, spelar golf och läser kurser på deltid. Jag är tjänstledig från Ericsson i Sverige där jag arbetar som gruppchef inom R&D.

Medlem sedan? Sedan 2017.

Har gjort inom SWEA? Jag har varit med i programgruppen i styrelsen ett år. Jag har också varit medlem i SWEA Kuala Lumpur när vi bodde i Malaysia 2009-2014.

Bäst med SWEA? Det finns så mycket erfarenhet i SWEA som generöst delas med andra och en varmt välkomnande gemenskap för både nya och gamla medlemmar.

Kul att veta om dig/kul att göra? Vi har en Australian Labradoodle – Bentley – och han är förstås hela familjens favorit. Bentley älskar promenader och följer gärna med både på vandringar och på golfbanan. Jag läser gärna böcker och tycker mycket om konst.