Network Menu

Om oss

SWEA San Francisco

SWEA San Francisco är den största avdelningen utanför Sverige med ca 400 medlemmar. Vi bor i ett mångkulturellt och naturskönt område där vi kan erbjuda våra medlemmar ett varierat utbud av intressanta program och utflykter. SWEA San Franciscos medlemmar arrangerar den första lördagen i december varje år en julmarknad som har cirka 2 000 besökare. Förutom julmarknaden ordnar SWEA kräftskiva, biokvällar, midsommarfest, julgransplundring, utflykter, föredragskvällar, har aktiva mammagrupper och tjejträffar varje månad över hela Bay Area, samt ligger i startgroparna för möten för Sweor som jobbar (eller söker jobb). Kort sagt så försöker vi hitta något som kan tillfredställa alla Sweor – oavsett vart du bor eller vilket skede av livet du är i!

För att få veta mer om kommande aktiviteter, ta för vana att titta in på hemsidan – vi uppdaterar kolumnen till höger samt kalendern regelbundet.

SWEA San Francisco har också ett eget bibliotek där du kan låna svenska böcker; biblioteket är centralt beläget i stan och har öppet den andra sändagen i varje månad, mellan 14-15.30, du kan hitta mer information på bibliotekssidan.

SWEA San Francisco delar årligen ut stipendier till organisationer som främjar svensk kultur och traditioner: under 2010 gav vi donationer till de svenska skolorna i Bay Area, svenska kyrkan i San Francisco, SWEA biblioteket, en större donation till World Scout Jamboree som hålls i Sverige 2011, samt ett större stipendium för djupstudier av uppsättningen av Agust Strindbergs “Fadren” på Stadsteatern i Stockholm. Mer information om våra stipendier hittar du här.