Network Menu

Styrelsen 2020

 

Ursula HultqvistOrdförande

Ursula Hultqvist

president(Replace this parenthesis with the @ sign)sweasanfrancisco.org

Från: Född i Karlskrona, uppvuxen i Åkersberga, norr om Stockholm.

Bor nu: Saratoga

Sysslar med: Marketing & Community Outreach Manager på YMCA of Silicon Valley. Driver ett konsultföretag inom marknadsföring.

Hur länge medlem: Sedan 2003.

Har gjort inom SWEA: Har varit med och skapat SWEA Professional, SWEAs mammagrupper, SWEAs tjejträffar och många kul event då jag tidigare satt i styrelsen. Presenterat SWEA Professional till SWEA International vid deras världsmöte i Perth, Australien. Sitter med i VAMEs nomineringskommitée.

Bäst med SWEA: Efter att ha bott i USA i 20 år så uppskattar jag mitt svenska ursprung och mina svenska vänner allt mer. Social media kommer aldrig kunna ersätta vad gemenskapen inom SWEA är

Kul att veta om dig/kul att göra: Har bott på Oahu, Hawaii i 4 år innan jag kom till Silicon Valley. Arbetar med marknadsföring och filantropi åt YMCA of Silicon Valley samt driver ett konsultföretag inom marknadsföring.

 

 

Jessica ArmstrongVice Ordförande

Jessica Armstrong

vicepresident(Replace this parenthesis with the @ sign)sweasanfrancisco.org
webmaster(Replace this parenthesis with the @ sign)sweasanfrancisco.org

Från? Borlänge, Dalarna

Bor nu? Petaluma, Sonoma County

Sysslar med? Frilansar inom grafisk design samt sköter det administrativa arbetet med makens firma.

Hur länge medlem? Sedan 2009.

Har gjort inom SWEA? Jag jobbade under några år med layouten till SWEA-Magasinet, samt fotograferat en del till olika SWEA events som till exempel julmarknader, vårmiddag och SWEAs 30-års firande.

Bäst med SWEA? Gemenskapen med andra svenska kvinnor. Även om vi alla är olika så har vi alla liknande bakgrund med samma referensramar så det finns alltid något att prata om.

Kul att veta om dig/kul att göra? Jag älskar att resa och uppleva nya ställen. Jag har även på senare tid blivit en inbiten yogi och älskar att fotografera.

 

Kassör

Kristin Klingvall

treasurer(Replace this parenthesis with the @ sign)sweasanfrancisco.org

Från? Gislaved.

Bor nu? Redwood City

Sysslar med? Jag är Controller på San Francisco Ballet sedan Maj 2017 och var innan dess Controller på California Academy of Sciences i 8 år.

Hur länge medlem: Sedan 2016.

Har gjort inom SWEA? Jag har varit medlem i två år och har hunnit med ett par SWEA Professional Peninsula möten och en SWEA vandring till Ano Nuevo. Fick vara med och jobba med Siv Hood och banken på julmarknaden 2018.

Bäst med SWEA? Att få förnya mina svenska rötter och prata svenska regelbundet. Alla Sweor och gemenskapen. Julmarknaden är också fantastisk!

Kul att veta om dig/kul att göra? Jag kom till USA som Au Pair och när jag fått grönt kort blev jag flygvärdinna med PanAm i ca 6 månader (det var för kallt i New York!). Trivs utmärkt med att jobba med ideella organisationer och på fritiden tycker jag om att vandra, resa, laga och äta god mat.

 

Sekreterare

Gun Bolin

secretary(Replace this parenthesis with the @ sign)sweasanfrancisco.org

Från: Stockholm

Bor nu: Orinda

Sysslar med: Slutade yrkesarbeta för många år sedan, och njuter nu av olika fritidsaktiviteter, reser mycker och är aktiv inom SWEA på flera vis.

Hur länge medlem: Omkring 2001, tror jag.

Har gjort inom SWEA: Har varit med i styrelsen i flera omgångar än de flesta, mest som sekreterare men också som ordförande i några år. Dessutom var jag julmarknadsgeneral i flera år tillsammans med Camilla P., och nuförtiden fortfarande del av julmarknadskommittén. Och delaktiv i ansvaret för SWEAs bibliotek, fixar bokinköp i Sverige och gillar starkt våra bokklubbar.

Bäst med SWEA: Värdesätter gemenskapen med andra svenskor, att få prata svenska och byta tankar med andra med liknande bakgrund samt ta del av det trevliga utbudet av program.

Kul att veta om dig/kul att göra: Tycker mycket om att resa till olika delar av världen, och inte minst vårt kära lilla Sverige, där jag har Uppsala som bas. Värdesätter umgänget med andra svenskor i the Bay Area. Och mumsar gärna på en god kanel- eller kardemummabulle till eftermiddagskaffet!

 

 

Program

Josefin Jansson

program(Replace this parenthesis with the @ sign)sweasanfrancisco.org

Från? Vagnhärad i Sörmland. Bodde senast i Björkhagen, Stockholm.

Bor nu? Alameda

Sysslar med? User Experience Designer.

Hur länge medlem? 4 år

Har gjort inom SWEA? Jobbat på Julmarknaden 4 år, numer ansvarig för kafeterian. Håller även i San Franciscos tjejträffar och är Webmaster för SWEAs hemsida, båda tillsammans med Jenny Folkesson.

Bäst med SWEA? Alla Sweor! Gemenskapen, språket, kulturen och vänskapen. Och Julmarknaden!!

Kul att veta om dig/kul att göra? Jag har en katt som heter Kungen och på fritiden spelar jag i ett rockband.

 

Program

Petra Lillandt Duronsimi

program(Replace this parenthesis with the @ sign)sweasanfrancisco.org

Från? Jag föddes i Kristinestad i Finland, med Nacka som hemort i Sverige.

Bor nu? Palo Alto

Sysslar med? Jobbar med rekrytering för USA, Kanada och den Latinamerikanska marknaden för Extreme Networks.

Hur länge medlem? Sedan 2007.

Har gjort inom SWEA: Tillsammans med fyra andra mammor startade jag mammagruppen 2007. Hittils har jag voluntärat på 10 julmarknader och fler lär det bli.

Bäst med SWEA? Genom SWEA har jag fått många goda vänner. Uppskattar att traditioner firas som påsk,midsommar och jul. Mammagruppen var viktig när min son var liten för att han kunde träffa andra barn som pratade svenska. Några av barnen är fortfarande hans vänner. Efter att SWEA Professional grundades, har det varit den grupp som jag varit mest aktiv i.

Kul att veta om dig/kul att göra? Att gå på en utmanande hike med high elevation så att jag känner mitt hjärta slå känns alltid uppfriskande. Uppskattar att äta gott, läsa en bra bok och att umgås med familjen och vännerna. Det är mycket musik hemma hos oss allt från gitarrer, piano och slagverk till turning tables, vinylspelare, Spotify och konserter. Har familj i LA, Chicago, NY, Finland, Sverige och Norge som jag gärna besöker när jag inte jobbar.

 

Gunilla LehmkuhlProgram

Gunilla Lehmkuhl

program(Replace this parenthesis with the @ sign)sweasanfrancisco.org

Från? Född i Arvika men hem är i Karlstad

Bor nu? Walnut Creek

Sysslar med? Jobbar som fastighetsmäklare

Hur länge medlem? Kommer inte ihåg, det var länge sedan.

Har gjort inom SWEA? Satt med i styrelsen då Birgitta Howie var ordförande. Hade hand om köket på julmarknaden i många år. Har även ansvarat för korvståndet, fiskdammen och matbordet.

Bäst med SWEA? Samhörigheten, vi har mycket gemensamt i det svensk/amerikanska livet.

Kul att veta om dig/kul att göra? Jag har tre nästan vuxna barn som är utflugna. Super stolt över alla tre men just nu lite extra över min som just nu pluggar på universitet i Sverige. De är alla tre så glada att de vuxit upp med två kulturer och känner sig mycket svenska. På fritiden tycker jag om att komma ut i naturen. Hikar ofta men gillar även kajaking, långritt på hästryggen och yoga. Är en riktigt foodie och älskar nya maträtter och vin. upplevelser.

 

Program

Pernilla Hedberg

program(Replace this parenthesis with the @ sign)sweasanfrancisco.org

Från: Leksand

Bor nu: Los Gatos

Sysslar med: Var med i programkommittéen i NJ.

Hur länge medlem: Sedan 1997.

Har gjort inom SWEA: Var med i programkommittén i NJ.

Bäst med SWEA: För mig som har flyttat så mycket har SWEA varit ovärderliga. Har fått mycket hjälp innan hag ens har landat på den nya orten sedan har jag träffat många nya vänner som jag inte skulle ha träffat om det inte var för SWEA.

Kul att veta om dig/kul att göra: Pga min mans arbete så har jag flyttat mycket och bott på följande ställen: Detroit MI, Winnipeg MB, Pittsburgh PA, Vancouver BC, Dallas TX, Atlanta GA, Florham Park NJ och nu Los Gatos CA.

 

Program

Pia Jacobsson

program(Replace this parenthesis with the @ sign)sweasanfrancisco.org

Från: Stockholm.

Bor nu: Los Gatos sedan 2014.

Sysslar med: Innan vi flyttade jobbade jag med olyckor. Nu blir det ridning, hike och hundträning.

Hur länge medlem: Sedan 2015.

Har gjort inom SWEA: Julmarknaden i 3 år.

Bäst med SWEA: Socialt nätverk, mycket erfarenhet och trevliga tjejer.

Kul att veta om dig/kul att göra: Har gått från ormar till ödlor till en hund, dock allergivänlig sådan. Gillar att baka, laga mat och vara ute i den vackra naturen.

 

Program

Anna Axelsson

program(Replace this parenthesis with the @ sign)sweasanfrancisco.org

Från: Kristianstad.

Bor nu: Mountain View.

Sysslar med: Har jobbat med marknadsföring & administration i Sverige, pluggar just nu marknadsföring på distans via Uppsala Universitet.

Hur länge medlem: Sedan 2018.

Har gjort inom SWEA: Anordnar välkomstlunchen för nya medlemmar & hjälpt till med julmarknaden.

Bäst med SWEA: Nätverket & härigenom lära känna nya härliga människor.

Kul att veta om dig/kul att göra: Gillar att dansa, yoga, läsa böcker, resa och upptäcka nya fina platser som Kalifornien har att erbjuda.

 

Program

Cecilia Hägglund

program(Replace this parenthesis with the @ sign)sweasanfrancisco.org

Från: Född i Göteborg, men bodde i Stockholms-trakten strax över 10 år innan vi flyttade till Kalifornien.

Bor nu: Dublin.

Sysslar med: Jobbar på en kiropraktors mottagning några timmar i veckan, men är till största delen hemmamamma.

Hur länge medlem: Varit medlem till och från under de 7 år jag bott här, men kände nyligen att det var dags att engagera mig lite mer.

Bäst med SWEA: Att kunna flytta till ett helt nytt land och omedelbart få kontakt med och hjälp från andra kvinnor som gått igenom en liknande process.

Kul att veta om dig/kul att göra: Jag älskar att uppleva och se nya saker/platser. Målsättningen för 2019 är att faktiskt göra slag i saken och inte stanna vid “det vore kul”. Vi får se hur bra jag lyckas…

 

Program

Michaela Taylor

program(Replace this parenthesis with the @ sign)sweasanfrancisco.org

Från: Född i Stockholm. Flyttade med mamma och pappa till Fresno i Central Valley när jag var 2 år gammal.

Bor nu: San Francisco.

Sysslar med: Jobbar som Key Account Manager inom reklam avdelningen på Springer Nature

Hur länge medlem: Sedan 2018.

Har gjort inom SWEA: 2 år i styrelsen (Program 2014-2016); Annonsansvarig för SWEA Magasinet (2014-2018); Gruppledare för Tombolan på Julmarknaden (2015-?).

Bäst med SWEA: Alla super trevliga medlemmar; bra sätt att träna på sin svenska och/eller hålla språket i gång; kul att sprida svenska språket och kulturen med sin familj och vänner

Kul att veta om dig/kul att göra: Dom här dagarna är det fullt upp med jobbet och jobb resor, och vi försöker så gott vi kan att ’hjälpa’ vår son med hans Kantonesiska och Mandarin läxor (han går i en immersion skola). Annars tar vi det lugnt eller reser till Europa och andra delar av världen när vi kan.