Network Menu

Styrelsen 2021

Ordförande
Ursula Hultqvist

president.swea.sf(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Från? Född i Karlskrona, uppvuxen i Åkersberga, norr om Stockholm.

Bor nu? Saratoga

Sysslar med? Arbetar som marknadsföring- och kommunikationschef för en non-profit samt har ett konsultföretag inom marknadsföring.

Hur länge medlem? Sedan 2003.

Har gjort inom SWEA? Har varit med och skapat SWEA Professional, SWEAs mammagrupp, SWEAs tjejträffar och många kul event då jag tidigare satt i styrelsen. Presenterat SWEA Professional till SWEA International vid deras världsmöte i Perth, Australien. Sitter med i VAMEs nomineringskommitée.

Bäst med SWEA? En härlig gemenskap som jag uppskattar mer ju äldre man blir. Efter att ha bott i USA i 20 år så uppskattar jag mina svenska vänner och svenska traditioner allt mer.

Kul att veta om dig/kul att göra? Har bott på Hawaii i fyra år, ger gärna restips om Oahu. Älskar att spendera helgen med en lång, härlig strandpromenad eller på en mysig vingård med goda vänner och en picnic. Bay Area har så mycket att erbjuda!

Läs en intervju med Ursula på SWEA Bloggen >


Lisa Carlsson

Vice Ordförande
Lisa Carlsson

vicepresident(Replace this parenthesis with the @ sign)sweasanfrancisco.org

Från? Trelleborg

Bor nu? Palo Alto

Sysslar med? Är mamma till 2 pojkar, matte till en rescuehund och jobbar som koordinator för en au pair-organisation.

Hur länge medlem? Sedan 2009.

Har gjort inom SWEA? Jag har varit aktiv i SWEA sedan jag flyttade hit för 11 år sedan. Jag har varit ansvarig för mammagruppen, styrt upp fiskdammen på julmarknaden, suttit med i nomineringskommmittén och är idag Julmarknadsgeneral sedan några år och har även hunnit med fyra år i programkommittén.

Bäst med SWEA? En inkörsport till mitt rika sociala liv här i Bay Area.

Kul att veta om dig/kul att göra? Min stora passion är att möta människor. Har ett drömjobb som berikar mig med möten med unga vuxna från hela världen. Om jag har en minut över spenderas den gärna med en promenad med min hund eller med härliga vänner på en hike eller på tennisbanan.


Kristin Klingwall

Kassör
Kristin Klingvall

treasurer(Replace this parenthesis with the @ sign)sweasanfrancisco.org

Från? Gislaved.

Bor nu? Redwood City

Sysslar med? Jag är Controller på San Francisco Ballet sedan Maj 2017 och var innan dess Controller på California Academy of Sciences i 8 år.

Hur länge medlem? Sedan 2016.

Har gjort inom SWEA? Jag har varit medlem i fyra år och har hunnit med SWEA Professional Peninsula möten och en SWEA vandring till Ano Nuevo. Jobbar i banken på julmarknaden.

Bäst med SWEA? Att få förnya mina svenska rötter och prata svenska regelbundet. Alla Sweor och gemenskapen. Julmarknaden är också fantastisk!

Kul att veta om dig/kul att göra? Jag kom till USA som Au Pair och när jag fått grönt kort blev jag flygvärdinna med PanAm i ca 6 månader (det var för kallt i New York!). Trivs utmärkt med att jobba med ideella organisationer och på fritiden tycker jag om att vandra, resa, laga och äta god mat.


Gun Bolin

Sekreterare
Gun Bolin

secretary(Replace this parenthesis with the @ sign)sweasanfrancisco.org

Från? Stockholm

Bor nu? Orinda

Sysslar med? Slutade yrkesarbeta för många år sedan, och njuter nu av olika fritidsaktiviteter, reser mycker och är aktiv inom SWEA på flera vis.

Hur länge medlem? Omkring 2001, tror jag.

Har gjort inom SWEA? Har varit med i styrelsen i flera omgångar än de flesta, mest som sekreterare men också som ordförande i några år. Dessutom var jag julmarknadsgeneral i flera år tillsammans med Camilla P., och nuförtiden fortfarande del av julmarknadskommittén. Och delaktiv i ansvaret för SWEAs bibliotek, fixar bokinköp i Sverige och gillar starkt våra bokklubbar.

Bäst med SWEA? Värdesätter gemenskapen med andra svenskor, att få prata svenska och byta tankar med andra med liknande bakgrund samt ta del av det trevliga utbudet av program.

Kul att veta om dig/kul att göra? Tycker mycket om att resa till olika delar av världen, och inte minst vårt kära lilla Sverige, där jag har Uppsala som bas. Värdesätter umgänget med andra svenskor i the Bay Area. Och mumsar gärna på en god kanel- eller kardemummabulle till eftermiddagskaffet.


Pernilla Jansdotter

Program, Website
Pernilla Jansdotter

program.swea.sf(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Från? Uppväxt utanför Borgholm på Öland, men bodde i Stockholm innan flytten till Kalifornien.

Bor nu? Vi flyttade hit mitt i pandemin och har utnyttjat möjligheten att vara flexibla med boendet. Bor just nu tillfälligt i Redwood City, men troligtvis hamnar vi tillslut i San Francisco.

Sysslar med? Pluggar på distans. Har tidigare jobbat inom marknadsföring.

Hur länge medlem? Sedan 2020.

Har gjort inom SWEA? Har skrivit texter till SweaBloggen SF.

Bäst med SWEA? Gemenskapen med andra kvinnor i liknande situation.

Kul att veta om dig/kul att göra? Uppväxt på landet bland massa olika djur. Jag, min syster och våra grannar hade tillsammans över 20 kaniner! Men har tyvärr inget husdjur idag. Jag gillar att upptäcka nya platser och att äta gott. Försöker yoga varje vardag och tycker om att gå långa promenader.


Pernilla Lillandt Durosinmi

Program
Petra Lillandt Duronsimi

program.swea.sf(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Från? Jag föddes i Kristinestad i Finland, med Nacka som hemort i Sverige.

Bor nu? Palo Alto

Sysslar med? Jobbar med rekrytering för USA, Kanada och den Latinamerikanska marknaden för Extreme Networks.

Hur länge medlem? Sedan 2007.

Har gjort inom SWEA? Tillsammans med fyra andra mammor startade jag mammagruppen 2007. Hittils har jag voluntärat på 10 julmarknader och fler lär det bli.

Bäst med SWEA? Genom SWEA har jag fått många goda vänner. Uppskattar att traditioner firas som påsk, midsommar och jul. Mammagruppen var viktig när min son var liten för att han kunde träffa andra barn som pratade svenska. Några av barnen är fortfarande hans vänner. Efter att SWEA Professional grundades, har det varit den grupp som jag varit mest aktiv i.

Kul att veta om dig/kul att göra? Att gå på en utmanande hike med high elevation så att jag känner mitt hjärta slå känns alltid uppfriskande. Uppskattar att äta gott, läsa en bra bok och att umgås med familjen och vännerna. Det är mycket musik hemma hos oss allt från gitarrer, piano och slagverk till turning tables, vinylspelare, Spotify och konserter. Har familj i LA, Chicago, NY, Finland, Sverige och Norge som jag gärna besöker när jag inte jobbar.


Sassa Oznowicz

Program, Website
Sassa Oznowicz

program.swea.sf(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Från? Stockholm, flyttade hit 1979.

Bor nu? Clayton

Sysslar med? Egen företagare tillsammans med min make. Är licensierad mäklare och s k enrolled agent och hanterar bokföring, skattedeklarationer, finanser och investeringar för familjen.

Hur länge medlem? Kommer inte ihåg, det var länge sedan.

Har gjort inom SWEA? Har suttit i styrelsen under 90-talet som ledamot och sekreterare och även hjälpt till med julmarknad under många år; med matbordet, Lucia, och Vita Renbordet.

Bäst med SWEA? Kunna bibehålla allt som är svenskt och dela det med familjen. Mina vuxna barn älskar SWEA och har alla varit aktiva med mig och hjälpt med allt möjligt.

Kul att veta om dig/kul att göra? Jag har sex vuxna barn och 12 barnbarn som jag normalt spenderar mycket tid med. Längtar tillbaka till ett normalt liv utan Covid… Jag är teknikdriven och hoppas kunna medverka på SWEAs hemsida.  På fritiden älskar jag i princip alla sportaktiviteter utomhus, sommar som vinter, fotografi, sticka/virka/sy, trädgården, resa och äventyra med nya upplevelser.


Jeannette Jannerman Perkins

Program
Jeannette Jannerman Perkins

program.swea.sf(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Från? Arboga/Köping

Bor nu? Santa Rosa

Sysslar med? Fastighetsmäklare.

Hur länge medlem? Sedan 2020.

Har gjort inom SWEA? Har inte hunnit med så mycket än då jag är ny medlem.

Bäst med SWEA? Att få träffa andra svenskor och träna språket.

Kul att veta om dig/kul att göra? Träffade min amerikanska man 1996 i Thailand men valde att inte bo i USA när barnen var små. Har varit i den globala företagsvärlden, Airline Revenue Management i 20 år innan jag flyttade hit 2015 och sadlade om till mäklare.


Pia Jacobsson

Program
Pia Jacobsson

program.swea.sf(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Från? Stockholm.

Bor nu? Los Gatos sedan 2014.

Sysslar med? Innan vi flyttade jobbade jag med olyckor. Nu blir det ridning, hike och hundträning.

Hur länge medlem? Sedan 2015.

Har gjort inom SWEA? Julmarknaden i fyra år.

Bäst med SWEA? Socialt nätverk, mycket erfarenhet och trevliga tjejer.

Kul att veta om dig/kul att göra? Har gått från ormar till ödlor till två hundar, dock allergivänliga sådana. Gillar att baka, laga mat och vara ute i den vackra naturen.Program
Jessica Robson

program.swea.sf(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Från? Kombination av Järvsö + Newport Beach.

Bor nu? San Mateo.

Sysslar med? Program Manager på Robinhood.

Hur länge medlem? Sedan 2020.

Har gjort inom SWEA? Jag har bara varit medlem i några månader nu, sedan september. Jag har börjat smyga mig in på några event och har några blogginlägg uppradade som snart ska skrivas… Spännande att börja umgås mer och lära känna alla SWEA San Franciscos medlemmar!

Bäst med SWEA? Jag ser fram emot gemenskapen inom SWEA, speciellt över dom kommande åren där min amerikanska man och jag bildar familj och får lära känna andra multikulturella familjer. Men om man pratar event, så är det helt klart julmarknaden – jag växte upp med att gå på Costa Mesa’s julmarknad varje år, och förra året var första gången på San Franciscos… så mysigt!

Kul att veta om dig/kul att göra? Älskar att resa och älskar motion! Jag växte upp med en mamma som jobbade för SAS, så har rest mycket sedan start. Jag var sjukampare på college-nivå – vanligtvis kan ni hitta mig på Orange Theory nästan varje dag (inte i Covid tider så klart).Program
Cecilia Hägglund

program.swea.sf(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Från? Född i Göteborg, men bodde i Stockholms-trakten strax över 10 år innan vi flyttade till Kalifornien.

Bor nu? Dublin.

Sysslar med? Jobbar på en kiropraktorsmottagning några timmar i veckan, men är till största delen hemmamamma.

Hur länge medlem? Varit medlem till och från under de 7 år jag bott här, men kände nyligen att det var dags att engagera mig lite mer.

Bäst med SWEA? Att kunna flytta till ett helt nytt land och omedelbart få kontakt med och hjälp från andra kvinnor som gått igenom en liknande process.

Kul att veta om dig/kul att göra? Jag älskar att uppleva och se nya saker/platser. Målsättningen för 2021 är att faktiskt göra slag i saken och inte stanna vid “det vore kul”. Vi får se hur bra jag lyckas…Program
Maria Mårtensson

program.swea.sf(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Från? Stockholm.

Bor nu? San Mateo.

Sysslar med? Tar hand om familjen, spelar golf och vandrar. Jag är tjänstledig från Ericsson där jag arbetar som gruppchef inom R&D.

Hur länge medlem? Sedan 2017.

Har gjort inom SWEA? Jag har varit medlem i SWEA sedan vi flyttade hit för tre år sedan. Jag har också varit medlem i SWEA Kuala Lumpur när vi bodde i Malaysia.

Bäst med SWEA? Det finns så mycket erfarenhet i SWEA som generöst delas med andra och en välkomnande gemenskap för både nya och gamla medlemmar. Jag har inte haft möjlighet att vara med på så många SWEA-aktiviteter hittills förutom vandringar och ser fram emot att göra mer.

Kul att veta om dig/kul att göra? Vi har en Australian Labradoodle – Bentley – som precis fyllt 1 år och han är förstås hela familjens favorit. Bentley följer gärna med på vandringar och vi håller på att träna honom så han kan följa med till golfbanan. Jag läser mycket böcker och tycker om konst. Jag letar alltid upp konstmuseer när jag kommer till någon ny plats.