Network Menu

Om oss

Välkommen till SWEA San Francisco!

Vi är en av de största SWEA-avdelningarna i världen. SWEA består totalt av 6 000 medlemmar och vi finns över hela världen med ett 70-tal lokala avdelningar. Här i San Francisco Bay Area är vi cirka 350 svensktalande kvinnor som är medlemmar.

San Francisco Golden Gate Bridge

Vi har ett varierande utbud som passar olika åldrar, intressen och geografiska områden. Våra lokala tjejträffar är ett trevligt sätt att träffa andra svenska kvinnor som bor i ditt område. Vi träffas ungefär en gång per månad i San Francisco, South Bay, East Bay, Peninsulan, Marin och Alameda. Det finns också mammagrupper lite överallt för våra svensktalande mammor och barn.

SWEA Professional riktar sig till dig som är intresserad av professionellt nätverkande och för dig som gillar konst och kultur så kanske SWEA Art är för dig? Våra intresseområden är många och vi tror du kommer uppleva mycket glädje genom ditt medlemskap i SWEA.

Vi värnar om världsvid vänskap, global kompetens och lokalt stöd. Du kan delta i våra lokala event men du har också en nära kontakt med övriga SWEA-världen. Varje år anordnas ett regionmöte eller världsmöte där du som medlem är välkommen att delta. SWEA erbjuder också många event i form av webbinarier och poddar som har fått väldigt fin kritik.

Vi anordnar en fantastisk julmarknad varje år och även ett härligt midsommarfirande där hela familjen är välkommen. Svenska högtider och traditioner är viktigt för oss och efter många år utomlands så är det något som många uppskattar i allt högre grad.

Är du nyinflyttad? Du har kanske bott här länge men inte haft kontakt med SWEA tidigare? Oavsett din bakgrund så är du hjärtligt välkommen till vår gemenskap. Hör av dig till oss så skickar vi dig vårt senaste nyhetsbrev och berättar mer om vad vi har på gång. Du är självklart välkommen att prova på ett par event, utan att vara medlem, om du vill.

Bli gärna medlem i vår Facebook-grupp och titta runt här på vår hemsida för att lära dig mer om SWEA San Francisco. Titta även in en sväng på SWEA Internationals hemsida så får du en bra bild av vår organisation.

Hjärtligt välkommen till SWEA!

Ursula Hultqvist
Ordförande
SWEA San Francisco

Gruppbild på SWEA San Francisco vid SWEA Internatinals 40-årsjubileum

Midsommar

SWEA Professional

Vandring

SWEAs värdeord: Världsvid vänskap, global kompetens, lokalt stöd.

Vad är SWEA?

SWEA (Swedish Women’s Educational Association) är en global ideell förening för svenska och svensktalande kvinnor som är eller har varit bosatta utomlands. Genom att samla Sweor kring vårt gemensamma språk, vårt svenska ursprung och kulturarv blir SWEA både en träffpunkt och ett skyddsnät med länkar över hela världen. SWEA ger stöd vid utflyttning och flytt mellan länder, samt välkomnar och stöttar vid återkomsten till Sverige.

SWEA är den största ideella Sverigefrämjande organisationen utanför Sverige och vårt syfte är att främja det svenska språket samt sprida svensk kultur och tradition. SWEA donerar till projekt med svensk anknytning samt till utbildning genom stipendier för totalt cirka 2 miljoner kronor varje år.

Många personalavdelningar på multinationella företag använder sig av SWEAs internationella nätverk. Företagen vänder sig till lokala SWEA-avdelningar, som besitter kunskap och lokalkännedom, när de förbereder familjer inför utlandstjänst. Då SWEA finns på många platser i världen har organisationen även en viktig roll i svenska Utrikesdepartementets krisberedskapsplan.