Tävling – Steg för hälsa

Tävling – Steg för hälsa

När

maj 26, 2023 - juni 4, 2023    
Hela dagen

Event Type

SWEA San Francisco utmanar återigen alla promenad-glada Sweor till en stegtävling!

Startskottet går fredag morgon den 26e maj och målsnöret når vi söndag kväll den 4e juni! Vi kör samma regler som i höstas (med tillägg av en ny tävlingskategori) och ser fram emot alla härliga bilder från jordens alla hörn (vem vet, kanske får vi med ett lag från Australien den här gången!) på vår Facebooksida ”Steg för Hälsa – SWEA”.

Vi har tre tävlingskategorier – senior 75+, epikuré och aktiv

Senior 75+ är för dig som är 75 eller fyller 75 år innan sista tävlingsdagen. Seniorkategorin har ett max på 5000 steg per dag. Om du tävlar i den här klassen och råkar gå fler steg en dag så kommer endast 5 000 steg att räknas för den dagen.

Epikuré är för er som inte brukar gå mer än 10 000 steg per dag. Om du tävlar i den här klassen och råkar gå fler steg en dag så kommer endast 10 000 steg att räknas för den dagen.

Aktiv är kategorin utan max antal steg per dag.

Det är medeltalet av alla steg tagna i respektive kategori som blir avdelningens resultat. Varje avdelning räknar bara sina två bästa kategorier för avdelningens resultat. Så om ni har tre lag, ett i varje klass, får ni tre medelvärden. Om ni har högst medelvärde i senior och aktiv av alla avdelningar, men 5e plats i epikuré så är ert totala resultat 1+1=2. Det lag med lägsta poäng vinner tävlingen! Om det är oavgjort så är det resultatet i den aktiva kategorin som avgör er placering.

Vill du vara med, anmäl dig till lagledaren för din avdelning. Du som deltar skickar ditt resultat till din lagledare som därefter rapporterar vidare till SWEA San Francisco. Startskottet går på morgonen, fredagen den 26a maj (din lokala tid) och vi går alla i mål på kvällen, söndagen den 4e juni lokal tid. Alla steg du tar räknas, inte bara de du tar när du är ute på promenad eller springer en joggingrunda. Ha på dig din ”smart watch”, telefon eller stegräknare hela tiden så du får med dagens alla steg. Parkera bilen lite längre bort och ta ett extra varv med dammsugaren – alla steg räknas!

Sista anmälningsdag, onsdag den 24e maj!

  • Medlemmar i SWEA San Francisco anmäler sig genom att mejla till tavlingsteg@gmail.com
  • Information till lagledarna i andra avdelningar: Anmäl din avdelning genom att skicka ett mejl till tavlingsteg@gmail.com. Vi kommer sedan att skicka ut informationen till dig om hur du rapporterar in deltagarna och era resultat.

Varmt välkomna att delta!