Network Menu

SWEA Professional – Stay Safe, Play Safe!

Loading Map....

Datum/Tid
Datum: 2018-01-25
18:30 – 21:00

Plats
Nordic Innovation House


Kom lyssna på Stina Ehrensvärd prata Cyber Security!

Vi läser dagligen i nyheterna om stulna lösenord, manipulerade bankomater, bedrägeriförsök via internet och kapade Facebook-konton. Nära 100 länder, däribland Sverige, drabbades nyligen av en omfattande cyberattack, via viruset “Wannacry”. Koden som användes, utvecklades från början av amerikanska NSA, råkade komma på villovägar. I genomsnitt sker det över 4000 cyber attacker per dag, enligt FBI.

Lite läskigt! Det känns som det är dags att ta upp detta heta ämne till diskussion. Därför har vi bjudit in Stina Ehrensvärd som 2018 års första talare.

Stina Ehrensvärd är VD och grundare för it-säkerhetsföretaget Yubico. Nätfiske, trojaner, tvåfaktorsinloggning, krypteringsstandard är vardagsmat för Stina, som har tagit fram en lösning för säkrare inloggning på nätet i form av en nyckel som heter Yubikey.

Stina kommer att berätta om sin spännande entreprenörsresa; från att ha hoppat av gymnasiet och arbetet som kock, till att idag driva ett bolag som värderas till över en miljard kronor. Hon kommer också ge sina tips kring hur du som privatperson ska tänka för att undvika att bli hackade.

 

 

Kom och lär!
Nätverk, inspiration och vin med tilltugg står också på agendan.
Varmt välkommen!

Tid: Torsdagen den 25:e januari kl. 18.30
Plats: Nordic Innovation House
470 Ramona St, Palo Alto, CA 94301
Kostnad: $20 via PayPal https://goo.gl/VLgbAM
Anmälan: senast den 22:e januari med ett mail till professional@sweasanfrancisco.org samt via PayPal.
SWEA medlemmar har förtur.
Kontakt: Helena McCombie & Yvonne Ericsson via professional@sweasanfrancisco.org