Stegtävling

Stegtävling

När

april 19, 2024 - april 28, 2024    
Hela dagen

Event Type

Nu utmanar vi återigen alla promenad-glada Sweor till en stegtävling!

Startskottet går fredag morgon 19 april och målsnöret når vi söndag kväll 28 april. Vi kör samma regler som förra gången och ser fram emot alla härliga bilder från jordens alla hörn på vår Facebooksida ”Steg för Hälsa – SWEA”.

Vi har tre tävlingskategorier – senior 70+, epikuré och aktiv

Senior 70+ är för dig som är 70 eller fyller 70 år innan sista tävlingsdagen. Seniorkategorin har ett max på 5000 steg per dag. Om du tävlar i den här klassen och råkar gå fler steg en dag så kommer endast 5 000 steg att räknas för den dagen.
Epikuré är för er som inte brukar gå mer än 10 000 steg per dag. Om du tävlar i den här klassen och råkar gå fler steg en dag så kommer endast 10 000 steg att räknas för den dagen.
Aktiv är kategorin utan max antal steg per dag.

Det är medeltalet av alla steg tagna i respektive kategori som blir avdelningens resultat. Varje avdelning räknar bara sina två bästa kategorier för avdelningens resultat. Så om ni har tre lag, ett i varje klass, får ni tre medelvärden. Om ni har högst medelvärde i senior och aktiv av alla avdelningar, men 5e plats i epikuré så är ert totala resultat 1+1=2. Det lag med lägsta poäng vinner tävlingen! Om det är oavgjort så är det resultatet i den aktiva kategorin som avgör er placering.

Vill du vara med, anmäl dig senast onsdag 17 april. Startskottet går på morgonen, fredag 19 april (din lokala tid) och vi går alla i mål på kvällen, söndag 28 april din lokala tid. Alla steg du tar räknas, inte bara de du tar när du är ute på promenad eller springer en joggingrunda. Ha på dig din ”smart watch”, telefon eller stegräknare hela tiden så du får med dagens alla steg. Parkera bilen lite längre bort och ta ett extra varv med dammsugaren – alla steg räknas!

En skillnad från tidigare tävlingar är att alla deltagare rapporterar in sina steg själva genom ett Google formulär, så det kommer inte behövas en lagledare för varje avdelning för stegrapporteringen. Vi uppmanar ändå varje avdelning att utse en lagledare som samordnar gemensamma promenader och peppar på sina deltagare.

Anmäl dig genom att skicka ett mejl till tavlingsteg@gmail.com. Vi kommer sedan att skicka ut informationen till dig om hur du rapporterar in dina resultat.

Sista anmälningsdag, onsdag 17 april!

Varmt välkommen att delta!