Network Menu

Styrelsen 2018

Ordförande

Birgitta Durrett

president(Replace this parenthesis with the @ sign)sweasanfrancisco.org

Från? Stockholm men växte upp i Ösmo

Bor nu? San Francisco

Sysslar med? Jag jobbar som public health nurse; folkhälsosjuksköterska på Adult Protective Services genom San Francisco landsting. Ser till att äldre och handikappade har den hjälp dom behöver; ett kris-inriktat jobb.

Hur länge medlem? Jag gick med i SWEA när min nu 29-åriga dotter var lucia och det måste ju vara åtminstone 14 år sedan nu; tiden går fort.

Gjort inom SWEA? Var på styrelsen i 4 år från 2004-2008 och var då ansvarig för filmkvällarna.  Svettigt men jättekul!  I flera år har jag också jobbat med julmarknaden eftersom jag är del av julmarknadskommitten tillsammans med väldigt trevliga och roliga tjejer.

Bäst med SWEA? Den fantastiska gemenskapen som blir bara bättre ju mer involverad jag är.

Kul att veta om dig/kul att göra? Mina intressen är yoga, vandra i naturen, speciellt på Mt. Tam, laga mat och läsa böcker.  SWEA har med åren blivit ett ankare för mig (jag ska erkänna att jag inte riktigt trodde det när jag först gick med i SWEA men där fick jag tji!)

 

HelenaMcCombie

Vice Ordförande

Helena McCombie

program(Replace this parenthesis with the @ sign)sweasanfrancisco.org

Från? Täby utanför Stockholm

Bor nu? Los Gatos

Sysslar med? Director of Administration på Stanford University School of Medicine, Department of Medicine

Hur länge medlem? Sedan 2012.

Har gjort inom SWEA? Ansvarig för SWEA Professional i San Francisco och arrangerar tjejträffar i South Bay.

Bäst med SWEA? Nätverket av duktiga, roliga, härliga, inspirerande tjejer.

Kul att veta om dig/kul att göra? Jag har en Cavalier King Charles Spaniel som jag älskar att träna Agility med. Vi tränar varje vecka och har tävlat några gånger. Vi är även med i Furry Friends. Med den organisationen går vi en gång per månad till Juvenile Hall där ungdomarna som sitter i fängelset får leka med hundarna. För övrigt gillar jag stranden i Santa Cruz, att vara ute i naturen och umgås med mina vuxna barn. En av dom bor i San Jose, den andra bor i Täby.

 

Kassör

Siv Hood

treasurer(Replace this parenthesis with the @ sign)sweasanfrancisco.org

Från? Stockholm

Bor nu? Corte Madera

Sysslar med? Pensionerad från Social Security Administration, men med det menar jag att jag inte sitter stilla.

Hur länge medlem: 13 år

Har gjort inom SWEA?Jag har suttit i styrelsen sex  år och var med i  programkommitten och nu som kassör. Nu har jag också varit med i julmarknadskommittén i tre år och har också varit gruppledare för våffelbordet flera år.

Bäst med SWEA? Att få träffa så många trevliga och kunniga kvinnor och få prata svenska igen (som jag inte hade gjort i flera decennier). Det känns så underbart att vara med i SWEA och ha så många vänner, nästan som att ha en helt ny familj.

Kul att veta om dig/kul att göra? Jag tycker om att sy. Jag läser mycket. Tillsammans med flera av mina vänninor är jag ute och vandrar och promenerar. Jag gillar också att laga mat tillsammans med min man.

 

Sekreterare

Gun Bolin

secretary(Replace this parenthesis with the @ sign)sweasanfrancisco.org

Från? Stockholm

Bor nu? Orinda

Sysslar med? Allt möjligt, men inget som är ett betalande arbete!

Hur länge medlem? Omkring 15 år

Har gjort inom SWEA? Suttit i styrelsen i ett par omgångar, först som sekreterare och senare som ordförande och nu återigen som sekreterare. Har också nöjet att sedan flera år vara julmarknadsgeneral tillsammans med Camilla P, och så ansvarar jag för SWEA- biblioteket tillsammans med några andra bokmalar.

Bäst med SWEA? Att träffas och umgås, att få tillfälle att hjälpa de som behöver, och också få stöd när man själv har behov, att få dela med sig av vårt fina julfirande till alla Sweor och några tusen andra i Bay Area, att läsa svenska böcker och känna samhörighet.

Kul att veta om dig/kul att göra? Gillar att baka och laga mat (även om jag nuförtiden ägnar mycket mer tid åt att läsa recept och drömma om vad jag skulle kunna tota ihop än att skrida till verket!) Har blivit en hyfsad bridge-spelare med åren och har numera också börjat spela Mah Jongg! Och så gillar jag att resa till nya platser, men lika gärna till ställen jag redan har en varm plats i hjärtat för.

 

Program

Josefin Jansson

program(Replace this parenthesis with the @ sign)sweasanfrancisco.org, webmaster(Replace this parenthesis with the @ sign)sweasanfrancisco.org

Från? Vagnhärad i Sörmland. Bodde senast i Björkhagen, Stockholm.

Bor nu? Alameda

Sysslar med? User Experience Designer.

Hur länge medlem? 3 år

Har gjort inom SWEA? Jobbat på Julmarknaden 3 år, numer ansvarig för kafeterian. Håller även i San Franciscos tjejträffar och är Webmaster för SWEAs hemsida, båda tillsammans med Jenny Folkesson.

Bäst med SWEA? Alla Sweor! Gemenskapen, språket, kulturen och vänskapen. Och Julmarknaden!!

Kul att veta om dig/kul att göra? Jag har en katt som heter Kungen och på fritiden spelar jag i ett rockband.

 

Program

Sussi Wisen

program(Replace this parenthesis with the @ sign)sweasanfrancisco.org

Från? Linköping

Bor nu? Palo Alto

Sysslar med? Jag är biokemist men är just nu hemma med min dotter.

Hur länge medlem? 5 år.

Har gjort inom SWEA: Jag ansvarar för mammagruppen – Peninsulan.

Bäst med SWEA? Ett fantastiskt nätverk med svenskor i alla åldrar och med olika erfarenheter, där man kan fråga om hjälp, hitta folk med samma intressen, äta kräftor, måla tavlor, sälja julbockar – eller bara äta middag, dricka vin och ha det kul! En otrolig trygghet och väldigt roligt att vara en del av ett sådant nätverk!

Kul att veta om dig/kul att göra? Hade en kort “karriär” som simhoppare efter jag fyllt 30. Har spelat pingis i Elitserien och gillar att spela golf.

 

GunillaAndersson

Program

Gunilla Andersson

program(Replace this parenthesis with the @ sign)sweasanfrancisco.org

Från? Jag är född och uppvuxen i Tärnsjö, Uppland. Flyttade till USA 1994 ifrån Uppland Väsby.

Bor nu? Pleasanton

Sysslar med? Jag jobbar som site supervisor på Open Heart Kitchen som är en välgörenhetsorganisation som lagar och serverar mat till personer med låg inkomst eller är hemlösa i Tri Valley.

Hur länge medlem? Jag har varit medlem i SWEA av och till sedan 2003.

Bäst med SWEA? SWEA är en sådan viktig grupp och ett bra nätverk för oss svenskar i utlandet. Jag tycker också att SWEA gör ett bra jobb att bidraga till att den svenska kulturen bevaras.

Kul att veta om dig/kul att göra? Jag har jobbat på restaurang och bagerier i över 15 år, så att laga mat och efterrätter är en stor del av mitt liv, tycker även om att äta god mat. Om jag har lite tid över så tycker jag om att motionera, segla och umgås med familj och vänner.

 

Gunilla Lehmkuhl

Program

Gunilla Lehmkuhl

program(Replace this parenthesis with the @ sign)sweasanfrancisco.org

Från? Född i Arvika men hem är i Karlstad

Bor nu? Walnut Creek

Sysslar med? Jobbar som fastighetsmäklare

Hur länge medlem? Kommer inte ihåg, det var länge sedan.

Har gjort inom SWEA? Satt med i styrelsen då Birgitta Howie var ordförande. Hade hand om köket på julmarknaden i många år. Har även ansvarat för korvståndet, fiskdammen och matbordet.

Bäst med SWEA? Samhörigheten, vi har mycket gemensamt i det svensk/amerikanska livet.

Kul att veta om dig/kul att göra? Jag har tre nästan vuxna barn som är utflugna. Super stolt över alla tre men just nu lite extra över min som just nu pluggar på universitet i Sverige. De är alla tre så glada att de vuxit upp med två kulturer och känner sig mycket svenska. På fritiden tycker jag om att komma ut i naturen. Hikar ofta men gillar även kajaking, långritt på hästryggen och yoga. Är en riktigt foodie och älskar nya maträtter och vin. upplevelser.

 

Program

Miriam Olsson Jeffery

program(Replace this parenthesis with the @ sign)sweasanfrancisco.org

Från: Född i Stockholm, men mestadels uppvuxen i Göteborg.

Bor nu: I Central Sunset i San Francisco.

Sysslar med: Jobbar som Silicon Valley-korrespondent för Di Digital, som är en del av Dagens industri. Bevakar entreprenörer, riskkapitalvärlden och de stora techspelarna för att de svenska läsarna ska hänga med i vad som händer här i dalen. Men just nu är jag mammaledig med vår lilla dotter Alexia.

Hur länge medlem: Sedan 2014.

Har gjort inom SWEA: Har inte varit så aktiv än så länge, men har hunnit med några tjejträffar i San Francisco, var på medlemslunchen för nya medlemmar och jobbade i entrén på julmarknaden förra året.

Bäst med SWEA: Gemenskapen och samhörigheten! Det är härligt med det gemensamma engagemanget från olika generationer.

Kul att veta om dig/kul att göra: Ett av mina största intressen är hur teknikutvecklingen påverkar vårt samhälle och framtid, och jag har engagerat mig på olika sätt för att fler kvinnor ska ge sig in i teknikvärlden. Jag älskar att umgås med vänner och familj, resa, åka skidor och jag har sjungit mycket i mitt liv.

 

Program

Lena Axelsson

program(Replace this parenthesis with the @ sign)sweasanfrancisco.org

Från: Stockholm

Bor nu: Santa Cruz

Sysslar med: Psykolog i privat praktik specialiserad på Complex och Developmental trauma, fakultet på doktorandutbildning i klinisk psykologi på Ryokan College.

Hur länge medlem: 2 år.

Har gjort inom SWEA: Gruppledare för inträdet på julmarknaden, ordnar SWEA onsdagsvandringar varje vecka på Peninsula.

Bäst med SWEA: Alla härliga kontakter med andra SWEOR, vänskapen och stödet som finns mellan medlemmarna. Och förstås alla underbara aktiviteter som vi ordnar.

Kul att veta om dig/kul att göra: Jag hämtar mycket av min kraft från att vara ute i naturen, både i skogen och vid havet. Vi bor i ett så underbart område när det gäller naturupplevelser! När jag kom till Kalifornien så bodde jag fyra år på Esalen Institute nere i Big Sur, en helt annan värld. Skulle bara ha stannat ett år, men som med så många med mig, jag blev fast här.

 

Program

Louise Korbin

program(Replace this parenthesis with the @ sign)sweasanfrancisco.org

Från: Sala

Bor nu: Santa Cruz Mountains, Los Gatos, med min man Eric, 2 hundar, 2 katter och 3 höns.

Sysslar med: Eget foretag med Physical therapy, lifestyle classes, massage och Personal Training.

Hur länge medlem: 2 år.

Har gjort inom SWEA: Medlem av southbay bokklubb 2 år, haft en nutrition/matlagningskurs för Southbay tjejer, SWEA professional möte.

Bäst med SWEA: Jag har bott i USA 30 år och inte haft någon svensk kontakt innan jag blev medlem i SWEA. Jättekul att träffa nya svenska vänner, få öva min svenska, och uppleva lite svenska traditioner igen.

Kul att veta om dig/kul att göra: Kom till USA som utbytesstudent, blev kvar genom långdistanslöpning-stipendium till College. Professionell Mountain Biker många år och tävlat mycket internationellt. Gillar att hjälpa människor må bättre genom rolig träning och nyttig o god mat 🙂

 

Program

Pia Jacobsson

program(Replace this parenthesis with the @ sign)sweasanfrancisco.org

Från: Stockholm.

Bor nu: Los Gatos sedan 2014.

Sysslar med: Innan vi flyttade jobbade jag med olyckor. Nu blir det ridning, hike och hundträning.

Hur länge medlem: Sedan 2015.

Har gjort inom SWEA: Julmarknaden i 2 år.

Bäst med SWEA: Socialt nätverk, mycket erfarenhet och trevliga tjejer.

Kul att veta om dig/kul att göra: Har gått från ormar till ödlor till en hund, dock allergivänlig sådan. Gillar att baka, laga mat och vara ute i den vackra naturen.