Network Menu

Mammagrupper

 

IMG_7516.1

SWEAs mammagrupp grundades i juli 2007 utav 5 mammor. Gruppen är för SWEA-medlemmar med små barn och Sweor som väntar barn. Vi har nu över 60 mammor i gruppen, spridda över hela Bay Area och välkomnar alltid fler!

Målsättningen med SWEAs mammagrupp är att främja vänskap och att vara ett stöd för våra SWEA-mammor men framförallt, att bevara våra svenska traditioner med olika aktiviteter under året för mammor och barn.

Vi har 8 olika grupper inom SWEA mammagrupp. Vi bor så utspritt att det är ett måste med sub-groups.

  • Vi har fyra grupper på Peninsulan: en grupp som träffas varannan torsdag (den leds av Camilla Ekenheim och Ylva Baldwin), en grupp träffas varje tisdag (den leds av Sussi Wisén), en grupp som träffas varannan söndag i Nealon Park i Menlo Park (den leds av Denise Persson) samt en grupp som träffas varannan torsdag i South Bay (den leds av Jenny Sonowala).
  • Vi har två grupper i East Bay: en grupp som träffas varannan vecka i Alamo området (den leds av Esmeralda Holmen) och en grupp som träffas i Berkeley området (den leds av Lisa Schipper).
  • Vi har också en grupp som träffas inne i San Francisco en gång i månaden (den leds av Maria Philip och Michaela Taylor).
  • Vi har en grupp som träffas i North Bay en gång i månaden (den leds av Hanna Wootz).

Mammagruppen arrangerar även andra aktiviteter. Den första lördagen i december medverkar vi på SWEAs årliga julmarknad med pysselbord, fiskdamm och pepparkaksland. Där behöver vi all hjälp vi kan få med mammor som vill hjälpa till. I januari brukar vi ha julgransplundring i East Bay, vi har ett påskfirande i South Bay, i juni firar vi midsommar tillsammans med familj och vänner och i oktober har vi en Halloweenfest och i december brukar vi ha en julfest. Mammor som är bosatta i närheten av varandra har också själva tagit initiativ och möts under veckorna. Nya idéer och förslag till aktiviteter uppmuntras alltid!

Mammagruppen har en Yahoo-grupp där vi har möjlighet att kontakta varandra, informera om kommande träffar och aktiviteter och ställa frågor och be om råd. Om du är medlem i SWEA och vill bli medlem i mammagruppens Yahoo-grupp, kontakta Heléne Karlsson på epost mammagrupp(Replace this parenthesis with the @ sign)sweasanfrancisco.org

Är du inte medlem i SWEA går det bra att komma till en mammaträff för att träffa oss och barnen och därefter avgöra om du vill bli medlem i SWEA. Vill du bli medlem i SWEA kontakta membership(Replace this parenthesis with the @ sign)sweasanfrancisco.org eller klicka på Medlemskap ovan.

Välkommen till SWEA:s mammagrupp!

mammagrupp