Network Menu

Glögg sökes!

Vi säljer alltid hemgjord glögg på julmarknaden och det brukar gå åt ungefär 50 gallons.

Vår glöggtermometer här brevid visar vad vi redan har vi samlat in.

Om du har svårt att ta med dig glöggen på själva julmarknadsdagen, så kommer vi att ordna “uppsamling” på några av SWEAs programträffar och vi kan även fixa upphämtning hemma hos dej i november.

Om du kan tänka dig att koka någon gallon med glögg till SWEA, skicka en e-post till Anna Björnsson eller Malin Gunnarsson på glogg(Replace this parenthesis with the @ sign)sweasanfrancisco.org. Kontakta även Anna eller Malin för att ordna med transport om det behövs.

Glöggreceptet hittar du nedan. Tack på förhand!

Provided by

 

Provided by CoolFundraisingIdeas.net

 

Provided by CoolFundraisingIdeas.net

 

 

 

 

Glöggrecept

4 liter Burgundy vin (t.ex. Carlo Rossi)
3 dl (1 1/4 cup) socker
4-5 kanelstänger, inte malen
25-30 hela nejlikor
25-30 hel kardemumma, skalad ej malen (1 dryg tesked svarta korn)
Färsk ingefära, 1 oz bit skalad och skuren i bitar
Skal av 2-3 apelsiner, skala tunt utan det vita Kryddorna kommer i så olika storlekar att mängden är bara ett ungefär. Kryddorna finns både billigare och färskare i lös vikt i affärer som Whole Foods eller indiska butiker.

TIPS: Om du vill kan du göra din egen ”tepåse” för kryddorna. Skaffa/sy en stor påse tillverkad av ”cheese cloth”. Om du värmer glöggen med kryddorna inuti påsen, kan du hoppa över steget att sila efteråt!

Koka på följande vis så behövs inte så stora kastruller med het vätska.

Häll ca. 75 cl (3 cups) i en kastrull, ej av aluminium.

Tillsätt alla kryddorna och värm sakta. Låt sjuda några minuter. Lägg sedan på ett lock, ta kastrullen från plattan och låt det hela stå och dra till nästa dag eller längre.

SILA bort kryddorna, en fin tesil kan användas. Häll tillbaka vinet i den rena kastrullen och tillsätt sockret och rör. Värm lite för att lättare lösa upp sockret. När det svalnat igen, häll tillbaka glöggkoncentratet och blanda med vinet i den stora flaskan. (Det är viktigt att det är noga silat annars täpper kryddsmulor till ventilen på serveringskärlet.)

Tips: Drick ett stort glas vin från stora flaskan medan du kokar annars blir det inte plats för hela mängden när du häller tillbaka det kryddade vinet.

Tack på förhand!