Network Menu

SWEA Professional träff mars 2017

Loading Map....

Datum/Tid
Datum: 2017-03-22
20:00

Plats
SWEA Professional


Kan en svensk jurist få jobb i USA?
Välkommen till en kväll då du får träffa tre kvinnliga advokater som har helt olika yrkesupplevelser på amerikansk mark. Deras gemensamma nämnare är att de alla var framgångsrika jurister och advokater i Sverige, men när de fick chansen valde de att följa med sina män till Kalifornien på nya äventyr, på både ett personligt och professionellt plan.
Möt Maria, Kim och Olivia i en Fireside Chat där vi pratar om att jobba som svensk jurist i Kalifornien, men också om att våga vika av från den upptrampade stigen och börja på något helt nytt.
Nätverk, inspiration och vin och står också på agendan!
Välkomna!
BEGRÄNSAT ANTAL PLATSER
Anmäla dig senast 17 mars
Kostnad: $15 inkl. vin och plockmat

Anmäl dig genom att både skicka oss ett email och betala in på PayPal:

  1. Skicka ett email till professional(Replace this parenthesis with the @ sign)sweasanfrancisco.org
  2. Betala in $15 via PayPal

SWEA Medlemmar har prioritet. Om du inte är SWEA medlem, skicka oss ett email innan du betalar in på PayPal.

Frågor besvaras gärna av Yvonne eller Helena:
professional(Replace this parenthesis with the @ sign)sweasanfrancisco.org

KVÄLLENS TALARE:MariaIngelsson    
Maria Ingelsson är EVP & General Counsel för Hansoft, ett svenskgrundat IT-bolag som utvecklar mjukvara för projektledning. Innan hon började på Hansoft, i samband med att familjen flyttade till USA 2015, var Maria advokat och delägare på Advokatfirman Lindahl, en av de större affärsjuridiska byråerna i Sverige, där hon var ordförande för fastighetsgruppen. Maria har idag flera styrelseuppdrag kvar i Sverige, bland annat i butikskedjan Rusta. Hon har en juristexamen från Uppsala universitet och tog en CA bar exam 2016, vilket betyder att hon idag är licensierad advokat i USA.

KimFors
Kim Fors arbetar som senior paralegal i Apples internationella Corporate Law Group, där hon stöttar gruppens jurister i bolagsrättsliga frågor rörande i huvudsak koncernens europeiska dotterbolag. Kim arbetade dessförinnan med miljörätt på Mannheimer Swartling Advokatbyrå i Stockholm, då med ärenden såsom miljötillstånd för större industrier, tillståndsfrågor för stora infrastrukturprojekt och miljöfrågor i transaktioner. Kim har även suttit ting vid Nacka tingsrätt och arbetat med transaktionsfinansiering på Roschier Advokatbyrå. Hon har en juristexamen från Stockholms Universitet men är inte licensierad advokat i Kalifornien.

OliviaGorajewskiOlivia Gorajewski har startat en konsultbyrå i Silicon Valley som business advisor. Just nu jobbar hon delvis som in-house rådgivare till ett kanadensiskt bolag inom gaming och licensiering och delvis som stöd för svenska och nordiska bolag med att jobba smartare mot amerikanska jurister. Hon flyttade till Silicon Valley med sin familj 2014 efter att jobbat 8 år som jurist i Sverige på både bolag, senast som Head of Legal på ett internationellt mjukvaruutvecklingsbolag för online spel (Ongame Services) och innan det på advokatbyrå (Wistrand) och domstol (Jönköping). Olivia har en juristexamen från Göteborgs Universitet och en M.Sc. i Intellectual Capital Management men inte licensierad från Kalifornien.